Održivost

06.06.2023. 15:13

Saopštenje

Autor: Bambi

Projekti koji grade još čistiju i lepšu sliku Požarevca

“Reciklažom za čistiji Požarevac” i “Mala škola reciklaže”

Foto: Darko Popović

Reciklažom za čistiji Požarevac

Održivost

06.06.2023. 15:13

Snažnim partnerstvom Grada Požarevca, kompanije Bambi i operatera ambalažnog otpada kompanije Sekopak, u Požarevcu je povodom Svetskog dana zaštite životne sredine postavljeno reciklažno ostrvo za odvajanje PET flaša, limenki, papira i kartona.

Zahvaljujući projektu pod nazivom “Reciklažom za čistiji Požarevac” građani su dobili priliku da se direktno uključe u očuvanje životne sredine svog grada i edukuju o primarnoj selekciji otpada.

Postavljanje reciklažnog ostrva pratilo je i predstavljanje rezultata projekta “Mala škola reciklaže” koja je bila samo uvod u veliku kampanju širenja ekološke svesti naročito među najmlađima, a u kojoj je učestvovale sedam osnovnih škola sa teritorije Grada Požarevca. Najmlađi ekolozi koji su u okviru svojih škola prikupili i pravilno selektovali najviše otpada, nagrađeni su vrednim poklonima namenjenim školama.

“Decenijama smo simbol ovog grada. Duh Požarevca, nesvakidašnja energija ovog grada, ali i neobična strast prema kvalitetu, utkana je u svaki naš proizvod u kojima uživaju milioni ljudi širom zemlje, ali i sveta. Zato želimo da kao odgovoran član lokalne zajednice, uzvratimo ovom gradu i zato smo deo svih akcija koje čine da naši sugrađani žive bolje i kvalitetnije.

Ivan Jovanović, menadžer korporativnih poslova i održivosti kompanije BambiFoto: Darko Popović

Akcijama koje smo pokrenuli, a koje su samo početak još šireg angažovanja koje planiramo u narednom periodu kada je reč o zaštiti životne sredine, želimo da budemo kreatori lepše i bolje budućnosti za našu decu. To je naša agenda od koje nećemo odustati”, naveo je Ivan Jovanović, menadžer korporativnih poslova i održivosti kompanije Bambi.

Odziv i reakcija osnovnih škola i dece na poziv da se aktivnije uključe u aktivnosti usmerene u pravcu zaštite životne sredine, pokazale su da želja i volja postoje i da su mladi danas izuzetno zainteresovani za održive teme.

„Kroz predstavu ‘Sakupljaj svoju ambalažu i nosi na reciklažu’ započeli smo edukaciju najmlađih. Oni su kroz takmičenje između škola sakupili 500 kg ambalažnog otpada, što je odličan start.

Violeta Belanović, generalna direktorka kompanije SekopakFoto: Darko Popović

Nadamo se da će uticati na svoje roditelje, prijatelje i komšije da recikliraju; da će građanima Požarevca odvajanje ambalažnog otpada u okviru domaćinstva postati navika i da će isti odlagati u reciklažno ostrvo koje danas postavljamo“, navela je Violeta Belanović, generalna direktorka kompanije Sekopak.

Postavljanje reciklažnog ostrva i odlični rezultati projekta „Mala škola reciklaže“ namenjenog najmlađima pokazao je da zajedničko angažovanje svih zainteresovanih strana – institucija, kompanija i građana, može da doprinese snažnim promenama, i kreiranju budućnosti koju svi želimo da vidimo.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.