Održivost

31.03.2023. 12:55

Mondelēz

Autor: Nova ekonomija

Zaposleni Mondelēz-a posadili nova stabla u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu

Foto: Mondelēz

Održivost

31.03.2023. 12:55

Park u Šajkaškoj ulici u glavnom gradu Vojvodine, Veliki park u Kragujevcu, park u Ulici sedmog jula u Nišu, kao i ulice Milojka Lešanina i Dušanova u ovom gradu, postali su ove nedelje bogatiji za stabla lišćara i četinara koja su posadili zaposleni u kompaniji Mondelēz International.

Sadnja je realizovana povodom obeležavanja Svetskog dana šuma u partnerstvu sa JKP Gradsko zelenilo iz Novog Sada, JKP Šumadija Kragujevac i JKP Mediana iz Niša, u nameri da se doprinese čistijem vazduhu i očuvanju lokalne životne sredine.

“U okviru održivog poslovanja želimo da doprinesemo tome da ljudi i planeta napreduju zajedno. Sa jedne strane, prioritet je da budemo lider u oblastima koje su nama kao kompaniji najznačajnije, sa druge, da pokrećemo pozitivne promene u oblastima koje su svetu generalno najpotrebnije. Zaštita životne sredine je jedna od njih i zato nam je posebno drago da smo našom akcijom ozeleneli površine u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu i time doprineli čistijem vazduhu u ovim gradovima”, izjavio je Stevan Vujošević, Country Manager za Srbiju i BiH u kompaniji Mondelēz International.

Akcija sadnje u Novom SaduFoto: Mondelēz

„Svaka promena započinje iznutra i zato sam veoma ponosan na kolege koje su učestvovale u ovoj akciji sadnje drveća. To je potvrda da svako od nas ima važnu ulogu u očuvanju životne sredine i može doprineti lokalnoj zajednici”, naglasio je Vujošević.

Sadnjom drveća u pomenuta tri grada, uz svoje dobro poznate brendove Milka i OREO, kompanija je realizovala prvi talas pošumljavanja, dok je na jesen u planu akcija sadnje u Beogradu.

U okviru konkretnih akcija usmerenih na oblast klimatskih promena, kompanija Mondelēz International postavila je ambiciozan cilj – pre dve godine obavezala se da do 2050. godine ostvari cilj nulte neto emisije gasova sa efektom staklene bašte u celokupnom lancu vrednosti.

Akcija sadnje u NišuFoto: Mondelēz

Da bi ostvarila ovaj dugoročan cilj, postavljeni su jasni principi među kojima su i transformisanje sopstvenog načina poslovanja, jačanje saradnje u okviru industrije i sektora, investiranje u inovacije kako bi se pokrenula tehnološka evolucija, kao i postavljanje kratkoročnih ciljeva i transparentnost napretka u njihovom ostvarivanju.

Napredak u ostvarivanju ciljeva u oblasti zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja, kompanija objavljuje u svom “Snacking Made Right” izveštaju.

Poslednji izveštaj za 2021, kada su u pitanju oblasti klimatskih promena i životne sredine, pokazuje da je emisija CO2 smanjena za 21% u odnosu na referentnu 2018. godinu, dok 32% električne energije koja se koristi u operacijama dolazi iz obnovljivih izvora energije, što je povećanje od 9% u poređenju sa 2020. godinom.

Akcija sadnje u KragujevcuFoto: Mondelēz

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.