WIENER OSIGURANJE

Foto: Wiener Art

WIENER ART – VRHUNSKA DELA SAVREMENE SRPSKE UMETNOSTI

Kulturno stvaralaštvo umetnika iz Wiener Art kolekcije još jedan je dokaz da se kultura u Srbiji razvija i prati svetske trendove. Umetnički radovi koje godinama i pedantno sakuplja tim stručnjaka za Wiener Städtische osiguranje stvaraju raznovrsnu kolekciju

Sa željom da pomogne umetničko stvaralaštvo u Srbiji i podstakne mlade, talentovane umetnike kompanija Wiener Städtische osiguranje pokrenula je 2011. godine projekat „Wiener Art“. Jedinstven projekat na tržištu osiguranja u Srbiji i šire afirmiše društvenu odgovornost kompanije na poseban način i u skladu sa vrednostima i tradicijom matične Vienna Insurance grupe, koja je sa sedištem u Beču, takođe veliki kolekcionar umetnosti. Već osam godina kompanija otkupljuje dela savremene srpske umetnosti i stvara sopstvenu kolekciju.

Danas kolekcija Wiener Art ima više od 400 dela savremenih srpskih umetnika. U njoj je su za sada dela 80 umetnika, od kojih su neki veoma zvučna imena savremene srpske umetnosti poput Ane Knežević, Mrđana Bajića, Mihaela Milunovića, Tomislava Peterneka i mnogih drugih. Kolekciju čine slike, skulpture, grafike, crteži i fotografije, a jedinstvena je i po tome što obuhvata tri svetlosne instalacije. Kulturno stvaralaštvo umetnika iz Wiener Art kolekcije još jedan je dokaz da se kultura u Srbiji razvija i prati svetske trendove.

WIENER STÄDTISCHE OSIGURANJE I WIENER STÄDTISCHE VERSICHERUNGSVEREIN SU PONOSNI PLATINUM SPONZORI VELIKE EVROPSKE RETROSPEKTIVNE IZLOŽBE „ČISTAČ" MARINE ABRAMOVIĆ

Umetnički radovi koje godinama i pedantno sakuplja tim stručnjaka za Wiener Städtische osiguranje stvaraju raznovrsnu kolekciju. To su dela nastala sinhrono sa svetskim umetničkim tokovima. Neka od njih su nova, neka su pomalo radikalna, a neka zaista vizionarska. To je umetnost koja je po svojim karakteristikama bila daleko ispred društvene, političke i umetničke prakse u vreme nastanka.

KOMPANIJA ŽELI DA UKAŽE NA ZNAČAJAN RAD I DOPRINOS KULTURI MLADIH UMETNIKA, ZA KOJE VERUJE DA SU JEDAN OD KLJUČNIH STUBOVA NAŠEG DRUŠTVA

Posvećenost umetnosti Wiener Städtische osiguranje potvrđuje ne samo kroz kolekcionarstvo umetničkih dela, nego i kroz brojne druge aktivnosti, sa ciljem da promoviše i široj javnosti predstavi savremenu srpsku umetnost. Na taj način kompanija želi da ukaže na značajan rad i doprinos kulturi mladih umetnika, za koje veruje da su jedan od ključnih stubova našeg društva.

Wiener Städtische osiguranje Wiener Städtische Versicherungsverein su ponosni platinum sponzori velike evropske retrospektivne izložbe „Čistač" Marine Abramović, koja se do 20. januara 2020. godine održava u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. 

WIENER ART

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara