2021

14.08.2021. 13:54

Telekom Srbija

Autor: Nova Ekonomija

Telekom Srbija dobitnik Family Friendly Enterprise sertifikata

Telekom Srbija

2021

14.08.2021. 13:54

Telekom Srbija, regionalni lider u oblasti telekomunikacija, dobitnik je prestižnog Family Friendly Enterprise (FFE) sertifikata. FFE sertifikat podrazumeva kreiranje i primenu HR politike iz domena održivog poslovanja koja se odnosi na usklađivanje profesionalnog i privatnog segmenta života zaposlenih i zasnovana je na fleksibilnosti i jačanju uzajamnog poštovanja i posvećenosti društvenoj odgovornosti.

FFE sertifikat je Drašku Markoviću, izvršnom direktoru za ljudske resurse, uručio Boško Gavović, direktor konsultantske kuće TMS CEE d.o.o. Tom prilikom Boško Gavović je istakao da FFE sertifikat predstavlja pokazatelj savremenog pravca razvoja kompanije u domenu HR menadžmenta.

Izvršni direktor za ljudske resurse Draško Marković naglasio je da su zadovoljstvo i lojalnost zaposlenih ključni za uspešan rast i razvoj kompanije, te da je ovaj uspeh samo potvrda onoga što zaposleni u Telekomu Srbija već godinama znaju i osećaju – a to je da kompanija sistematski i kontinuirano radi na unapređivanju i razvijanju motivišućeg i atraktivnog korporativnog okruženja. „Siguran smo oslonac i podrška svojim korisnicima, a to ne bismo mogli da postignemo ukoliko isti odnos ne bismo negovali i prema svojim zaposlenima. Nastavićemo da radimo na prepoznavanju potreba zaposlenih i implementaciji mera koje će doprineti uspostavljanju ravnoteže između poslovnih i privatnih obaveza“, rekao je Marković.

Telekom Srbija već omogućava niz mera koje su usmerene na pružanje podrške u rešavanju važnih pitanja iz domena privatnog života, od novčane pomoći za rođenje deteta, za postupke vantelesne oplodnje, pomoći pri rešavanju stambenih potreba, do dodatnog penzijskog osiguranja i mnogih drugih. Uvođenjem FFE sertifikata zaposlenima će biti omogućena i uvećana novčana pomoć za rođenje trećeg i svakog sledećeg deteta, skraćeno radno vreme nakon porodiljskog odsustva uz ostvarivanje pune zarade, dodatni dan plaćenog odsustva za polazak deteta u prvi razred i novčana pomoć za nabavku udžbenika, slobodni dani za učestvovanje u volonterskim akcijama, kao i proširenje postojećih mera zdravstvene zaštite. 

Prestižno FFE priznanje će dodatno učvrstiti poziciju Telekoma Srbija na listi najatraktivnijih poslodavaca, pre svega zahvaljujući uslovima koje kompanija pruža svojim sadašnjim i budućim zaposlenima.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.