23 načina da se olakša (ne)priznavanje Kosova

1. Najaviti nove izbore, potom ih odložiti, sa idejom da je tvojim biračima lakše da podnesu Kosovo u Ujedinjenim nacijama, nego još više opozicije u parlamentu.

2. Odrediti da će odluka o priznavanju Kosova biti saopštena pri otvaranju Nacionalnog stadiona, što će zbog velelepnosti građevine umnogome olakšati prihvatanje te odluke.

3. Optužiti bivšu vlast da je kriva za priznanje Kosova, a poricati da se ikad ranije bilo na vlasti, ukoliko postoji realna mogućnost da su sve ranije vlasti odgovorne po tom pitanju.

4. Najaviti veliki svetski nuklearni sukob, u kome će nestati sve nacije, počev od Ujedinjenih nacija, do onih koje traže priznanje tamo neke lažne države, tako da u principu nema veze što će postojati priznanje ako nema na šta da se odnosi.

5. Objaviti radosnu vest da je Kosovo povuklo priznanje samog sebe, a u želji da zemalja koje nisu priznale Kosovo bude okruglo 100, a ne ovih nedovršenih devedeset i kusur.

6. Podsetiti da je prvo priznavanje Kosova sočinio još Marko Kraljević, svojim drugosrbijanskim kasnim stizanjem.

7. Objaviti vest da su Lidl i Ikea zapretili da će se povući sa našeg tržišta, ako ne podržimo Šolca i Makrona.

8. Obećati Zapadu da će Kosovo biti priznato u periodu između dva vanredna obraćanja, a pre tog vanredna obraćanja učiniti redovnim, uvođenjem
svakodnevnog termina u 19:15.

9. Oročiti priznavanje Kosova za period posle završetka rata u Ukrajini ili makar za vreme kad Rusi osvoje Bahmut. Razmisliti i o tome da li je bolje vezati priznanje za okončanje rata u Jemenu.

10. Objaviti da ćemo ukoliko ne priznamo Kosovo, morati svi da se vakcinišemo, vakcinom po izboru. Čipovanje, dakle, nije obavezno, jer korone nema otkad nema ni Štaba da brine o bakama i dekama.

11. Zakazati priznanje Kosova posle datuma prestanka gradnje novih solitera na Beogradu na vodi, kao i onog, šta god to bilo, pored Kalemegdana.

12. Objasniti građanima da PKB znači Priznanje Kosova Bezuslovno i da je to već učinila Al Dahra, kupovinom PKB-a, a protiv čega ionako niko reč nije rekao.

13. Organizovati raspravu o priznanju Kosova u nekom rijalitiju. Može i Skupština, ponovo, ali da se vrati onaj poslanik koji jedini ima ispravan pogled na kvalitet izveštaja o pregovorima.

14. Uhapsiti radikalne ultradesničare koji su hteli da izvedu seriju atentata na umerene ultradesničare, a da bi kraće čekali u redu za izvođenje državnog udara i rušenje ustavnog poretka, koji inače funkcioniše apsolutno savršeno.

15. Pokloniti (naknadno) Gazivode i Trepču sa najširom okolinom Republici Kini, pa nek ovi sa Kosova pitaju Borane da li je to i dalje teritorija na koju se odnose domaći zakoni ili bilo kakav oblik suvereniteta.

16. Javiti Rio Tintu da na Kosovu ima mnogo litijuma.

17. Obećati povećanje plata u državnoj službi i javnim preduzećima, kao i povećanje penzija ako dođe do priznanja Kosova. Povećanje je od 15%, jer je u pitanju 15% teritorije.

18. Najaviti da će Kosovo priznati opozicija, čim dođe na vlast pučem
koji će izvesti ratna mornarica.

19. Vezati Kosovo za Srbiju predlogom da Albin Kurti bude predsednik FSS, što će verovatno i da bude, samo da ne bude Nemanja Vidić. I onda će Kosovo da se vrati u okrilje matične države, jer će doći do najbliže moguće saradnje AK i AV na planu čega god.

20. Vezati priznavanje Kosova za opravdano stabilni kurs evra i istu takvu visinu kamate na nova zaduživanja države.

21. Objaviti pretnju da, ukoliko ne budemo priznali Kosovo, Srbija mora u NATO, ulazi po hitnom postupku u EU i uvodi sankcije Rusiji.

22. Proglasiti nezavisnost Srbije od Kosova, da bar jednom država ne bude samo ono što je ostalo posle nečijeg otcepljenja.

23. Ova stavka je ovde samo zato da bi ih bilo 23, za 2023. godinu. U slučaju da priznanje bude odloženo za godinu, najviše dve, dodati jednu, najviše dve stavke.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.