Nacrt programa Narodnog pokreta za državu

(predlog, krajnje neozbiljan)

Preambula

Ovim Programom ne priznajemo da je po pitanju Kosova došlo do bilo kog priznanja, a koje ide van granica pregovaračkog okvira dogovorenog puta implementacije normalizacije odnosa između Kosova i nas koji ga, dabome, nismo priznali. Spremni smo i da potpišemo da u tom pogledu ništa nije potpisano.

Program

Narodni pokret za državu, a pre svega sam njegov naziv (u daljem tekstu NPZD), nastao je kao kompromis proistekao iz početne nedoumice da li je reč o Narodnom pokretu za stranku, Narodnom pokretu za izbore ili Narodnom pokretu za vlast. Narodni pokret za narod, koji je takođe razmatran, imao je nekih očevidnih problema sa ponavljanjem, pa nije ušao u uži izbor.

Misija NPZD jeste da objedini sve snage koje su neobjedinjene u okviru države, a u slučaju da se objedine snage koje bi htele da i one na neki način budu u okviru države. Pod pomenutim okvirom posebno se podrazumevaju službeni automobili sa šoferima, kabineti sa osobljem, rezidencije bez troškova stanovanja, fundusi bez jeftine odeće, tenderi sa skupim provizijama i ostale okvirne beneficije koje država može da ponudi svima koji bi da je onako baš nekako odlučno brane.

Vizija NPZD jeste da se njegovim delovanjem smanji pokret iz države u inostranstvo, a koji se dešava u slučaju omladine, obrazovanih i druge radne snage koja se nalazi u pokretnoj potrazi za boljom državom. Ukoliko ovaj zadatak bude nemoguć za ostvarivanje, pokret će nastaviti sa predanim radom pokreta na nepokretnostima, od poljoprivrednih do građevinskih.

Cilj NPZD je da postoji dok se ne smisli nešto pametnije i medijski atraktivnije, a što može da potraje i privuče pažnju u periodu između bilo kojih izbora. Iz ovih razloga se razmišljalo o formiranju Socijalističkog Saveza Radnog Naroda, kao i o osnivanju Narodnog Fronta, ali sve to je već korišćeno, pa treba da se razmisli još malo. A i ništa socijalističko ne dolazi u obzir, naravno.

U spoljnoj politici, NPZD se zalaže za napuštanje strategije „Četiri stuba“, i uvođenje koncepta „Dve vode“: evrointegracije se nastavljaju kroz dalju integraciju kursa dinara za evro, a saradnja sa velikim stranim političkim silama svodi se na saradnju sa malim stranim investitorskim silama, za koje su obezbeđene subvencije za svako radno mesto, a time i izrabljenog radnika koji ga zauzima.

NPZD će u svoje redove primati istaknute pripadnike javnog i političkog života, kao i mnogobrojne građanke i građane, dame i gospodu, braću i sestre, drugove i drugarice, bukvalno sve koji su državljani države po kojoj je bukvalno nazvan pokret. Posebno je važno da niko od svih njih – pod pretnjom isključenja i razapinjanja po tabloidima – na skupovima pokreta ne izgovori greškom ime neke vladajuće partije čije se članstvo posedovalo do minut pre stupanja (i) u NPZD.

S obzirom na to da je ovaj dokument program, a da i televizije na nacionalnim frekvencijama takođe imaju program, treba navesti nekoliko tačaka i iz ovih programa, kad se već zovu programima: Dnevnik, Hit Tvit, Aktuelnosti, Ćirilica, Jutarnji program, pa sad sa kim god kao domaćinom, kao i Vanredno obraćanje, zna se ko je domaćin, a postoji i voditelj. I Slagalica, naravno. Ovim, ujedno, NPZD definiše i svoj stav prema unutrašnjoj policiji. Pardon, politici.

NPZD će, čim se steknu uslovi, napisati detaljniji program od ovoga, premda može da se desi i da za time nema potrebe. Jer, odnosi naše države sa nekim uticajnim državama mogu da prouzroče da naš politički Pokret postane trajno politički nepokretan.

Živela Država! Živeo NPZD!

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.