Kako zaposlene mame da ubrzaju jutarnje aktivnosti?

Foto: pexels.com

Život se neprestano ubrzava, to svi primećujemo. Urbani život, naročito! Svakodnevnicu čine sitnice i naš redosled ispunjavanja naših navika. Iako se čovek okupira, iznova i iznova, novim izazovima, on ni ne primećuje, koliko troši vremena na svoje navike.

A onda jednog dana, događa se najveća promena i postaje roditelj! Sada sve mora da se podredi navikama i potrebama deteta. Žene to najbolje znaju. Ali, ne morate se odreći svojih zadovoljstava. Dovoljno je uneti neke izmene koje će vam uštedeti, sada već dragoceno vreme. A pritom, vi ćete i dalje uživati u vašim zadovoljstvima.

Psiholozi potenciraju na zadovoljenju potreba. One su ključ naše stabilnosti. Ne treba se stideti što i sebi želite da ugodite. Vaši momenti, koji vas ispunjavaju, predstavljaju vašu energiju da nastavite sa ispunjavanjem dečijih potreba i tako dalje, da ga samo usrećujete.

Strastveni ste kafopija? A dete vam ne da mira!

Mnoge žene vole da na miru popiju prvu jutarnju kafu, da bi dalje krenule sa dnevnim aktivnostima. Pristavi vodu za kafu i krene sa jutarnjom higijenom, sa peglanjem haljinice za devojčicu, koju mora da vodi u vrtić i zaboravi na kafu! Uđe u kuhinju i vidi da je voda isparila! I tako se to ponovi ne brojeno puta. Možda je pametna investicija, zarad vašeg užitka, neki aparat za kafu. Još je Betoven voleo strastveno kafu od, isključivo 60 zrnaca. Mlin za kafu vam to lepo samelje, pa i vaš dan može da zvuči poput neke simfonije.

Po nekome nema prvog osmeha bez prve kafe! Haljinice za devojčice mogu da sačekaju peglu, dok vi samlevenu kafu ubacite u vaš aparat za kafu. Pred malu decu ne treba stavljati preveliki izbor odeće. Lepo je pitati dete šta želi da obuče, da bi izgradilo svoj identitet. Ali biće konfuzno pred gomilom stvari. Ukoliko pitate svoju ćerkicu od 5 godina, koju haljinicu za devojčice želi da obuče, samo ćete izazvati nedoumicu. Zato je savet da pred devojčicu stavite dve haljinice za devojčice, koje ste vi već, primerene, odabrali. Dete je srećno što je ispoštovan njen izbor, gradi identitet, a vi ste izbegli mnogo muka oko ničega. Uštedeli ste vreme da se dete lakše spremi i da bi vi imali više vremena za svoju šminku. Aparat za kafu je vaša produžena ruka u kuhinji. Malo buke, a pun užitak. Zadovoljstvom otpočinjete radni dan! Možete da izaberete čak i koju vrstu kafe, u tom trenutku, želite, a ne morate da čekate pauzu na poslu, da bi popili slastan espreso, makijato. Mutilica za nes-kafu je najjednostavniji od svih aparata za kafu. Možda vam je on i dovoljan! Svakako dobro razmislite kojoj, od vaših prijateljica, možete da kupite za rođendan, neki od ovih aparata za kafu. To je poklon kome se retko ko seti. Savet je da prvo ugodite sebi, pa ćete to zadovoljstvo poželiti i drugima. Miris tek samlevene kafe širi nozdrve i rasplamsava vašu, još uvek uspavanu, energiju.

Deca vas isključivo imitiraju, birajte kako ćete!

Zadovoljno malo dete, koje sa lakoćom sarađuje da se spremi, je pola rešenog problema. Na miru nanosite omiljeni karmin i omiljeni parfem. Nema dodatne tenzije koja vas dodatno i bespotrebno troši. Srećno dete, zadovoljno svojom haljinicom, čak šta više, može i da vam doda par stvari, da biste obe stigle na vreme. Dete se tako uči odgovornosti i da stvari, koje se ponavljaju, nisu baš tako strašne. To je nešto na šta mora da se nauči dok je još uvek malo. Ne zaboravite, deca najviše uče po modelu. Vi ste im taj prvi uzor. Po nijhovom ponašanju videćete kakvi ste zapravo vi!

Teško je biti uvek nasmejan i raspoložen. I ne morate! Samo treba da pokažete kako ste spremni da odgovorite svemu, pred šta vas život stavlja. Staloženo radite i ne morate toliko brinuti o ostalim uticajima na vaše dete. Zato uvek mislite da će vaše dete biti zadovoljno, ukoliko ste vi, lično, zadovoljni!


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.