Lifestyle

25.05.2023. 15:34

Autor: Dimitrije Gašić

Oblakoder magazin slavi 5. rođendan žurkama u Cetinjskoj

Ilustracija: Oblakoder.org.rs

Lifestyle

25.05.2023. 15:34

Oblakoder, magazin za mlade u Srbiji i regionu, danas slavi peti rođendan. Jubilej će biti obeležen žurkom sa dva stejdža, u Zaokretu i Spratu (Cetinjska 15).

Pre početka DJ setova, u Spratu će u 18.30 časova ekipa Oblakodera sa prisutnima porazgovarati o psvemu što ih interesuje o Oblakoderu.

Oblakoder magazin pokrenut je 25. maja 2018. godine, magazin je nastao sa željom da skrene pažnju na položaj mladih u društvu, na njihove probleme, želje i borbe i da javnosti predstavi one mlade koji stvaraju i menjaju ovo društvo – kako umetnike, radnike u kulturi, tako aktiviste i inovatore“, navodi se u saopštenju.

Oblakoder je nastao kao nezavisna inicijativa petoro mladih ljudi, a danas je registrovan medij koji ima preko 4.000 objavljenih tekstova, desetine video reportaža, anketa, emisija.

Pokrenuli su i muzički podkast „Digitalni kasetofon“, i tri print izdanja Oblakoder magazina.

Oblakoder je i u okviru istraživanja Mladi u medijskom ogledalu 2022. koje je sprovela Krovna organizacija mladih Srbije prepoznat kao medij za mlade koji je najviše izveštavao o temama: aktivizam, mentalno zdravlje, seksualno i rodno zasnovano nasilje, a prepoznat je i rad Oblakodera u izveštavanju o ekološkim temama.

Oblakoder se u svom radu zaista posebno posvećuje, osim promociji kulture i stvaralaštva, temama koje se odnose na rodnu ravnopravnost, garantovanje ljudskih prava, marginalizovane grupe, socijalnu nepravdu, aktivizam i mentalno zdravlje.

Line-up događaja uključuje:

SPRAT STAGE

19-20h Nikola Vuković

20-23h Danilo Kas B2B Šćepine Vragolije

ZAOKRET STAGE

19-20h Samosmireno

20-23h White City Soul

Pozivamo vas da zajedno proslavimo prvih pet godina postojanja našeg magazina u četvrtak. Vidimo se u Zaokretu i Spratu!

Mladi među oblacima

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.