Prvi "Dan ranog detinjstva" 31. avgusta u Beogradu

Žute pantalone

Prvi "Dan ranog detinjstva", manifestacija koja će okupiti Beograđane sa ciljem skretanja pažnje javnosti na značaj prvih 1.000 dana života, biće održana 31. avgusta, od 17 časova, na Trgu Republike odakle će se okupljeni prošetati Ulicom Kneza Mihaila.

Udruženje "Žute Patalone" navodi da ovim želi da skrene pažnju javnosti na ono što je, kako kažu, nauka potvrdila - prvih 1000 dana je presudno za čovekov život, navodi se u saopštenju udruženja. 

Udruženje takođe inicira da se 31.avgust proglasi Danom ranog detinjstva. 

Kako navode, taj datum je izabran zato što je na taj dan rođena Marija Montesori, naučnica i reformatorka obrazovanja koja je dala veliki doprinos osvetljavanju formativnog perioda i tvrdila da je sve što mi jesmo stvorilo dete koje smo bili u prve dve godine našeg života.

Udruženje Žute Patalone poziva građane da tog dana obuku majice Žute patalone i žute pa(n)talone i da poruče svima da je detinjstvo najvažnije.

Udruženje navodi da ima za cilj da skrene pažnje javnosti na značaj ranog detinjstva, promoviše Montesori pedagogiju, te inicira dalje proučavanje fenomena detinjstva. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.