Foto: Pixabay

Tinder najavio "panik dugme"

Foto: Pixabay
Popularna aplikacija za upoznavanje Tinder najavila je da će u bliskoj budućnosti korisnicima obezbediti više bezbednosnih mera, poput "panik dugmeta", sistema za verifikaciju fotografija i centra za sigurnost.

U saopštenju se navodi da će korisnici ubuduće moći da unapred jave kompaniji gde, kada i sa kim će se naći, a da će na diskretan način moći da pozovu policiju ako sastanak krene po zlu.

Sistem za verifikaciju fotografija će putem veštačke inteligencije i povremenih "selfija" proveravati identitet korisnika, a testiranje tog rešenja je u toku.

Sigurnosni centar će sve korisnike i korisnice blagovremeno obaveštavati o uvođenju svih dodatnih mera, a uključivaće i automatsku proveru potencijalno uvredljivih poruka.

Sve izmene će biti primenjene u Sjedinjenim Američkim Državama u predstojećim nedeljama, a biće primenjene i u ostatku sveta tokom 2020. godine.

Kompanije za upoznavanje ali i druge internet platforme u poslednje vreme su kritikovane zbog nedovoljnih napora za zaštitu korisnika, dok su pojedine, poput Ubera i Airbnb-a već najavile nove mere za povećanje bezbednosti.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara