Studio X Ventures: Intro

Foto: Impact hub

powered by Sounder

Impact Hab Beograd sa partneskom Studio X Ventures u novom podkast serijalu razgovara o startapima iz Srbije i regiona koji pokušavaju da se probiju na svetsko tržište, ali se suočavaju sa predrasudama globalnog ekosistema, koji nove ideje neće finanasirati ukoliko ne dolaze iz San Franciska ili Njujorka. Dobrotvorne i neprofitne organizacije su neiskorišćeni potencijalni izvor finansiranja, koje samo u SAD raspolažu sa oko 400 milijardi dolara.

U uvodnoj epizodi, generalna partnerka Studio X Ventures Gaia Montelatići zajedno sa svojim poslovnim saradnicima Nenadom Moslavcem i Bobom Ozbornom, nudi kratak uvid u planove Studio X Ventures u narednom periodu.

Studio X Ventures predviđa da će startapi u budućnosti biti demokratičnija i još više specijalizovani. Trenutno su starapi na Balkanu nedovoljno finansirani, a njihov pristup velikim tržištima je ograničen. Tehnički talenat je, sa druge strane, prepoznat i savršeno je vreme da se ideje i proizvodi plasiraju i na strana tržišta.

Studio X Ventures je usluga koja pretvara talente u skalabilne biznise na velikim tržištima, tako što startapima koji, zbog svog alteternativnog statusa ili različitosti imaju manje šanse da dostignu svoj puni potencijal, omogućuje pristup alternativnim izvorima ulaganja, savetovanju i usmeravanju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara