
Može li se i kako bez ruskog gasa?
Ugovor o snabdevanju gasom sa ruskim Gazpromom ističe krajem godine. Oko nastavka tog ugovora nema saglasnosti, a došlo je i do značajnog pogoršanja političkih odnosa i novih optužbi iz Moskve, direktno usme...
Da li ste ikada picu jeli presavijenu na pola ili isključivo koristite nož i viljušku?
Dok različiti regioni u Italiji su poznati po drugačijim stilovima pice jedno pravilo važi za sve – ona mora biti preklopljena pre konzumacije, te definitvno treba da zaboravite na upotrebu noža i viljuške, piše Njuz.com.
Stefano Siren, vlasnik i šef kuhinje u Verace piceriji u Sidneju, kaže da specifično rukovanje se svodi na to koliko je meka i tanka korica pice.
On savetuje da čitavu picu savijete u četiri dela poput novčanika.
„U suštini potrebno je da poduhvatite ivice pice, leva i desna strana treba da se dodirnu. Tako će se lakše gristi i sprečićete curenje“.
Stefano ističe da pica mora biti mekana, nikako hrskava, jer se upravo takva jedne u Nauolju, gradu u kome je nastao italijanski specijalitet.
Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ugovor o snabdevanju gasom sa ruskim Gazpromom ističe krajem godine. Oko nastavka tog ugovora nema saglasnosti, a došlo je i do značajnog pogoršanja političkih odnosa i novih optužbi iz Moskve, direktno usme...

Energetska kriza koja preti Srbiji posledica je pre svega krize sa NIS-om koji je potpao pod sankcije američkog Ministarstva finansija, a potom i potpune zavisnosti Srbije od ruskog gasa. U globalnim geoplit...

Priče i analize suspendovane čestice
Zagađenje vazduha poznati je problem u Srbiji, a različiti izveštaji često pokazuju da je koncentracija suspendovanih čestica PM 2.5 i PM 10 previsoka. Iako je ove godine usvojen novi Zakon o zaštiti vazduha...

Muškarac iz Bosne i Hercegovine (24) izazvao je 26. oktobra u Beogradu tešku saobraćajnu nesreću, u kojoj je poginulo dvoje odraslih i jedno dete. Ovakve vesti, o teškim udesima, sa poginulima i teško povrđe...
PREMIUM sadržaji na platformi NovaEkonomija.rs Inforamcije koje imaju dodatnu vrednost
POGLEDAJ SVE