Priče i analize

21.01.2018. 09:59

24sata.hr

Autor: Nova Ekonomija

Lista 15 poslova koji su idealni za stidljive ljude

Stidljivim ljudima je teže na poslu da dođu do izražaja od svojih glasnijih kolega.

Međutim ima i poslova gde stidljivi imaju puno više šanse da ostvare svoj puni potencijal…

Neka zanimanja kao da su stvorena za stidljive i tiše pojedince među nama. 

BI je pregledao poslovnu bazu podataka Ministarstva rada SAD koja sadrži detaljne informacije o stotinama radnih mesta kako bi pronašli pozicije koje ne zahtevaju puno društvene interakcije. 

Donosimo top 15 takvih zanimanja, a važna su za funkcionisanje sveta. 

1. Molekularni biolozi 

Molekularni biolozi proučavaju prirodu i rade na raznimpoljima na površini Zemlje, te povezuju i tumače interakcije fizičkih i kulturnih fenomena. 

2. Administratori kompjuterskih i mrežnih sistema 

Administratori instaliraju, konfigurišu i održavaju lokalne mreže pojedinih organizacija, širokopojasne mreže i internet sisteme ili delove mrežnog sistema. 

3. Biohemičari i biofizičari 

Biohemičari i biofizičari proučavaju hemijske sastave ili fizičke principe živih stanica i organizama, njihovu električnu i mehaničku energiju i vezane fenomene. 

4. Inženjeri pogonskih goriva 

Inženjeri pogonskih goriva dizajniraju, procenjuju, prilagođavaju ili izgrađuju komponente čelija goriva ili sistema za prvoz ili skladištenje. 

5. Veb administratori 

Upravljaju dizajnom, implementacijom, razvojem i održavanjem Internet sadržaja. Oni testiraju i proveravaju kvalitetu Internet stranica i aplikacija. 

6. Inženjeri biomedicine 

Biomedicinski inženjeri primenjuju znanje inženjeringa, biologije i biomehaničkih načela za oblikovanje, razvoj i procenu bioloških i zdravstvenih sistema i proizvoda, poput veštačkih organa i proteza. 

7. Arhitekte baza podataka 

Osmišljavaju strategije za poslovne baze podataka i postavljaju standarde za rad u bazama, sigurnost i programiranje. 

8. Sezmiolozi 

Proučavaju sastav, strukturu i druge fizičke aspekte Zemlje. Bave se naftom, prirodnim plinom, mineralima i podzemnim vodama i odlaganjem otpada, obnavljanju zemljišta i drugim problemima u okolini. 

9. Naučnici koji se bave proučavanjem materijala 

Oni istražuju i proučavaju strukture i hemijske strukture različitih prirodnih i sintetičkih ili kompozitnih materijala, uključujući metale, legure, gume, keramiku, polimere i staklo. 

10. Inženjeri koji se bave materijalima 

Inženjeri materijala proučavaju razne materijale i razvijaju mašine i procese za proizvodnju materijala koji se koriste za proizvode koji moraju zadovoljiti posebne specifikacije dizajna i performansi. Oni razvijaju nove namene za poznate materijale. 

11. Analitičari podataka 

Analiziraju statističke podatke, kao što su smrtnost, broj nesreća, zastupljene bolesti u stanovništvu, invalidnost i stope penzionisanja, izrađuju tablice verovatnoće za predviđanje rizika i odgovornosti za plaćanje budućih naknada. 

12. Programeri softverskih aplikacija 

Razvojni programeri razvijaju, stvaraju i menjaju opšte programe za računarske i specijalizovane računarske programe 

13. Ekološki ekonomisti 

Ekološki ekonomisti sprovode ekonomsku analizu vezanu uz zaštitu okoline i korišćenje prirodnih resursa, kao što su voda, zrak, zemlja i obnovljivi izvori energije. 

14. Astronomi 

Astronomi proučavaju, istražuju i interpretiraju astronomske fenomene kako bi proširili postojeće znanje ili kako bi postojeće podatke primenili za rešavanje praktičnih problema. 

15. Matematičari 

Matematičari sprovode istraživanja na osnovnoj matematici ili se bave primenom matematičkih tehnika u nauci, kod upravljanja i u drugim životnim sferama.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.