Priče i analize

06.06.2018. 10:21

Autor: Nova Ekonomija

Preko 200 gostiju i menadžera na drugoj Security konferenciji Plan A

Kompanija COMING – Computer Engineering u saradnji sa svojim poslovnim partnerima, održala je svoju drugu po redu Security konferenciju pod nazivom Plan A ciji je glavni zadatak bio da podigne svest menadžera o mogucim posledicama po poslovanje u slucaju loše rešenih bezbedonosnih tacki, kao i da jasno stavi do znanja kako bezbednost nema alternativu.

Preko 200 gostiju i menadžera iz cele regije prisustvovalo je konferenciji, a predavanja su održali vrhunski inženjeri kompanije COMING – Computer Engineering, kao i menadžeri partnerskih kompanija. Vecina predavanja bila je posvecena aktuelnim Security problemima i potencijalnim mogucnostima za njihova rešavanja. Deo konferencije je bio rezervisan za teme poput uvodenja GDPR-a u poslovna okruženja, bekapa i arhiviranja podataka.

„Ovo je druga po redu Security konferencija koju organizujemo sa jasnom namerom da približimo security temu poslovnim okruženjima. Bitno je da preduzeca u Srbiji razumeju pretnje koje nas okružuju i postaju sve sofisticiranije, pre svega zbog posledica koje mogu da imaju na samo poslovanje. Security je sprega izmedu organizacije rada, poslovnih procedura, edukacije i pracenja rada i ponašanja svih ucesnika u organizaciji, pa na kraju i tehnologije koja ceo process olakšava. GDPR regulativa koja nas obavezuje da sistematicno vodimo racuna o bezbednosti licnih podataka koje prikupljemo i obradujemo je jedan od pokazatelja da security više nije stvar izbora, vec investicija u integritet na tržištu. Raduje nas što prepoznajemo sve zreliji pristup naših menadžera iz kompanija i organizacija širom Srbije za transformaciju u bezbedno poslovanje uz upotrebu naprednih tehnologija“, izjavila je Katarina Ðuric, ispred kompanije COMING – Computer Engineering.

Svi posetioci konferencije imali su priliku da rad pojedinih bezbedonosnih rešenja vide na delu, kao i da cuju predavanje gospodina Nebojše Jokica iz MUP-a Republike Srbije.

Više o kompaniji COMING – Computer Engineering, kao i održanoj Security konferenciju možete saznati na ovom link-u.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.