Vesti iz izdanja

01.07.2023. 00:34

Yettel

Autor: Nova ekonomija

Cilj Hiperneta je da pruži potpuno korisničko iskustvo

INTERVJU: Slobodan Papak, menadžer segmenta fiksnih usluga, Yettel

Zahvaljujući tehnologiji mesh satelita, bez previše kablova, signal je ravnomerno i kvalitetno raspoređen u svakom delu doma ili kancelarije. Hipernet brzine idu do čak 1 Gbps, uz najstabilniju vrstu konekcije koja je dostupna na tržištu....

Foto: Yettel

Slobodan Papak – menadžer segmenta fiksnih usluga – Yettel

Od lansiranja Hiperneta prošlo je gotovo godinu i po dana. Kako se Yettel predstavio na tržištu kablovskih operatora i šta je novo ponudio korisnicima, razgovarali smo sa Slobodanom Papkom, menadžerom segmenta fiksnih usluga u Yettelu.

NE logo za pitanje u intervjuuKako je Hipernet našao svoje mesto na domaćem tržištu i kakve je novine doneo korisnicima?
Kada smo krajem 2021. godine predstavili Hipernet i ušli u novi segment poslovanja, želeli smo da ponudimo drugačije iskustvo od onog koje je tada bilo aktuelno na tržištu.

Pre svega, usluga koju nudimo je isključivo na optičkoj mreži. U poslednjih nekoliko godina promenile su se potrebe korisnika, kao i način na koji se internet koristi.

Brz i stabilan internet potreban je iz mnogo razloga, ne samo kako biste mogli da preuzimate video-sadržaj, radite od kuće ili koristite servise koji traže veliki protok interneta, već da to sve možete da radite paralelno i jednako efikasno.

Zahvaljujući tehnologiji mesh satelita, bez previše kablova, signal je ravnomerno i kvalitetno raspoređen u svakom delu doma ili kancelarije. Hipernet brzine idu do čak 1 Gbps, uz najstabilniju vrstu konekcije koja je dostupna na tržištu. Na raspolaganju imamo različite pakete za rezidencijalnu i komercijalnu upotrebu, najpogodniju za manje timove kojima je pored pouzdane i brze internet konekcije potrebna i dobra pokrivenost.

Druga važna stvar koju smo imali na umu kada smo lansirali portfolio fiksnih usluga, Hipernet, bila je da ponudimo drugačije iskustvo od onog koje je tada bilo aktuelno na tržištu. Verujemo da smo najznačajniju promenu ostvarili upravo u načinu na koji je sadržaj organizovan u okviru televizije, i kako je predstavljen na platformi. Ponuda je raznovrsna i prilagođena potrebama različitih članova domaćinstva.

Za sam kvalitet reprodukovanja bilo je važno da internet bude uvek optički, tako da paketi podrazumevaju samo optičku vezu. Naravno, to je najbolja opcija za Hipernet, ali naša digitalna televizija dostupna je i u visokom kvalitetu i tamo gde nema Yettel optičke mreže ili ukoliko neko koristi usluge drugog internet provajdera.

NE logo za pitanje u intervjuuGledaocima je dostupan veliki broj kanala i sadržaja, šta to znači za tradicionalan način gledanja televizije?

Kako bi korisnik mogao da isprati sve što želi na velikom broju kanala, veoma je važan i način na koji je sadržaj predstavljen.

Zato je na Hipernetu organizovan po ugledu na velike svetske pružaoce usluga poput YouTube-a ili HBO-a, tematski i po kategorijama. Ukoliko neko zna šta tačno želi da pogleda, na najjednostavniji način može doći do programa koji traži. Dovoljno je otići u sekciju filmovi/komedije i svi filmovi na svim kanalima koji su emitovani u poslednjih sedam dana biće dostupni u okviru ove pretrage. Naravno, za ljubitelje tradicionalne televizije, Hipernet TV pruža sve funkcionalnosti linearne televizije. Iako je sport nešto što se svakako pokazalo kao veoma važna stavka kada se neko odlučuje za provajdera TV usluga, ipak nije odlučujući faktor.

Pored Premijer lige, koja je dostupna na Arena sport kanalima, Hipernet omogućava da pratite i druga takmičenja iz Lige šampiona, NBA lige, Lige Evrope, La lige i mnogih drugih. Sadržaj je moguće pronaći u samo par poteza, jer je organizovan po sportovima, takmičenjima i ligama. S druge strane, dečji sadržaj je pažljivo osmišljen i sortiran po crtanim herojima i uzrastu, kao i po tipu emisije (dugometražni, kratki crtaći, filmovi za celu porodicu).

Za dodatni sadržaj, imamo i Hipernet STB koji svaki uređaj pretvara u smart TV. Pored nekoliko preinstaliranih aplikacija kao što su YouTube, Deezer, HBO Max, STB omogućava instaliranje bilo koje aplikacije sa Google Play-a. Naši korisnici mogu da gledaju TV i na drugim Android ili IOS uređajima, zahvaljujući aplikaciji za mobilne telefone i tablete, kao i preko računara.

NE logo za pitanje u intervjuuKakvi su planovi za naredni period u pogledu same usluge i njenog daljeg razvoja?

Zahvalni smo korisnicima na ukazanom poverenju i očekujemo da ćemo kad su u pitanju platforma, karakteristike i performanse, nastaviti da se razvijamo.

Do sada smo značajno unapredili TV servis i zamenili tehnički okvir, koji će omogućiti brži razvoj i implementaciju novih rešenja. Naš cilj je da pružimo potpuno korisničko iskustvo i zato ćemo i u narednom periodu raditi na daljem razvoju usluge. Imamo dobru osnovu za razvoj i nameravamo da Hipernet postane sinonim za kvalitetan i pouzdan portfolio usluga za domaćinstvo.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.