Vesti iz izdanja

03.05.2023. 00:15

NIS

Autor: Nova ekonomija

Drive.Go savremena aplikacija za plaćanje goriva

NIS prvi u Srbiji omogućio plaćanje goriva bez odlaska na kasu

Ova aplikacija u rad je puštena 2020. godine i do sada ju je preuzelo više od 250.000 korisnika u Srbiji...

Foto: NIS

Živimo u doba Četvrte industrijske revolucije i potencijal koji digitalizacija i automatizacija poslovnih procesa nude izuzetno je veliki. Ubrzan razvoj tehnologije i dostupnih alata naveo je sve sektore, pa čak i one koji se smatraju tradicionalnim, da kontinuirano i ubrzano rade na razvoju inovativnih tehničkih rešenja kojima će unaprediti poslovanje.

Jedna od industrija u kojima se dešavaju velike promene i unapređenja jeste energetski sektor, koji je izuzetno brzo prihvatio pravila digitalne transformacije, ali i počeo da koristi sve benefite ovog procesa. U domaćem energetskom sektoru NIS je kompanija koja kontinuirano ulaže u razvoj i digitalizaciju. Kako navode u kompaniji, cilj ovih investicija je poboljšanje potrošačkog iskustva, efikasniji rad i povećanje bezbednosti radnih procesa.

Građanima su, ipak, najvidljiviji projekti koji se tiču maloprodaje. U toj oblasti je NIS, prvi u Srbiji, potrošačima omogućio plaćanje goriva putem mobilne aplikacije, bez odlaska na kasu. Ova aplikacija pod nazivom Drive.Go u rad je puštena 2020. godine i do sada ju je preuzelo više od 250.000 korisnika u Srbiji.

Korišćenje Drive.Go mobilne aplikacije je krajnje jednostavno. U zavisnosti od toga koji operativni sistem je u pitanju moguće ju je preuzeti sa jedne od tri prodavnice aplikacija – „Google Play“, „Apple Store“ ili „Huawei app Gallery“. Nakon preuzimanja, potrebno je izvršiti registraciju, za koju je potrebno svega nekoliko minuta. Prilikom registracije naloga, samo pri prvom korišćenju, neophodno je uneti podatke o bankovnoj kartici kojom će se obavljati plaćanje. Tom prilikom može se registrovati i kartica programa lojalnosti „Sa nama na putu“, što će omogućiti da se prilikom kupovine goriva putem aplikacije sakupljaju bonus poeni, na isti način kao i prilikom plaćanja na kasi.

Drive.Go aplikacija osmišljena je sa ciljem da korisnicima pre svega pruži sigurno, brzo i jednostavno plaćanje goriva, skeniranjem QR koda na točionom mestu, bez potrebe za čekanjem na kasi. Svaku Drive.Go platnu transakciju obrađuje platni proces, u skladu sa PCI DSS sigurnosnim standardima, čime je osigurana zaštita tehničkih i operativnih komponenti sistema koje su uključene u procesuiranje podataka o karticama ili su povezane sa njima.

Pored mogućnosti plaćanja goriva bez odlaska na kasu, Drive.Go aplikacija donosi i dodatne funkcionalnosti kao što su prikaz mape i predlog najbrže rute do prve benzinske stanice, sa dodatnim informacijama o radnom vremenu benzinske stanice, kao i o vrstama goriva i dostupnim uslugama na željenim benzinskim stanicama, uz mogućnost slanja računa na e-mail adresu.

Uz činjenicu da je preuzeta više od 250.000 puta, aplikacija Drive.Go dobila je još jedno vredno priznanje časopisa „PC Press“ – „Top 50” najboljih online sadržaja, u kategoriji „Digital Innovation“.

U NIS-u navode da su digitalizacija i uvođenje inovacija u svakodnevni biznis ono na čemu predano rade, kako bi svojim potrošačima ponudili najsavremenije i najkvalitetnije usluge. Kako ističu, neophodno je pronaći nove digitalne alate  koji će unaprediti korisničko iskustvo potrošača i povećati efikasnost, a mobilna aplikacija Drive.Go uspešno spaja obe težnje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.