Vesti iz izdanja

01.11.2022. 02:30

Autor: Ivana Pavlović

Obožavam vredne i dobre ljude  

Milica Popović, menadžer za korporativne komunikacije i javne poslove, Delhaize Srbija

Kada ste okruženi pravim ljudima i kada ste željni znanja, nema tog posla koji ne možete savladati ...

Kako biste definisali svoj poslovni stil?

Kod kolega izuzetno cenim odmerenost, znanje i kulturu, a kao neko ko teži dobrim i kvalitetnim odnosima volela bih da baš ove karakteristike saradnici prepoznaju i u mom poslovnom stilu.

Koji je vaš stil rukovođenja – meka moć ili čvrsta ruka?

Duboko verujem u partnerstvo, dogovor i poverenje. Vođena tim idealima uvek dajem sve od sebe da sa kolegama iz tima, ali i sa mojim rukovodiocima, gradim ravnopravne odnose iz kojih svi učimo i rastemo.

Koje osobine priželjkujete kod svojih mlađih kolega?

Obožavam vredne i dobre ljude. Nekako imam sreće da sam privatno okružena baš takvima, a na razgovorima za posao u našem timu baš takve kolege imaju najviše šansi. Mislim da kada ste okruženi pravim ljudima i kada ste željni znanja, nema tog posla koji ne možete savladati, biti dobri u njemu, i što je najvažnije sa osmehom odlaziti kući.

Šta kao rukovodilac ne tolerišete?

Verujem da je nedostatak motivacije uvek osnova nezadovoljavajućih performansi u poslu i da je na liderima da kod saradnika prepoznaju taj momenat i razgovorom dođu do rešenja na obostrano zadovoljstvo. Ukoliko govorimo o nekim osobinama koje su deo karaktera ili vaspitanja, ne bih volela da me posao spoji sa nekulturnim i ljudima koji ne poštuju sagovornike.

Može li se i kako u isto vreme biti i dobar menadžer i imati privatan život?

Meni je privatni život baza, a u svaki poslovni uspeh utkani su upravo moji prijatelji, partner, porodica. Verujem da smo mi simbioza ljudi koji nas okružuju, i da su naše odluke i ponašanje duboko utemeljene na kvalitetnim odnosima kako privatno tako i sa kolegama. A na pitanje kako to postići uvek je odgovor u dobroj nameri i poštovanju.

Šta je najbolji savet koji ste dobili od starijeg i iskusnijeg kolege, a rado ga i danas delite?

Da sve u životu dođe na svoje, da je biti strpljiv mudrost kojoj moram težiti, ali i da je u životu uvek važno da intuitivno procenite za šta se treba grčevito boriti, a gde samo “pustiti” da se stvari prirodno dešavaju u našu korist.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.