Vesti iz izdanja

11.10.2022. 19:00

Autor: Ivana Pavlović

Obujte ponekad tuđe cipele

Nina Elezović, direktor za korporativne poslove i održivost, Coca-Cola HBC  

Nisam zagovornik čvrste ruke, ali je bolje za sve da postoje pravila igre  ...

Nina Elezović

Poslovni stil Nine Elezović: Nisam zagovornik čvrste ruke

Kako biste definisali svoj poslovni stil?
Prva asocijacija je inkluzivan. Trudim se da sagledam razne perspektive, čujem drugačija mišljenja (pa i ona sa kojima se ne slažem u potpunosti) i razumem kontekst. Tek onda donosim odluku. Negde na ovu osobinu nadovezuje se i empatičnost. Neopisivo je važno da ponekad isprobate tuđe cipele i razumete kako se druga osoba oseća, posebno ukoliko ste na menadžerskoj poziciji. Potrebno nam je više empatije, ali i hrabrosti da se pokaže. Razumevanje dugoročne perspektive mi je takođe veoma važno. Živimo u vremenu brzih promena, korporativnog aktivizma i društvene transformacije, što zahteva pažljivo posmatranje, planiranje i iskreno angažovanje.

Koji je vaš stil rukovođenja – meka moć ili čvrsta ruka?
Sloboda u okviru datog okvira. Nisam zagovornik čvrste ruke, ali je bolje za sve da postoje pravila igre.

Koje osobine priželjkujete kod svojih mlađih kolega?
Radoznalost. Želju za učenjem. Potrebu da stvari menjaju nabolje, ali na održiv način i u realnim okvirima. Iskrenost. Brigu o drugima i o planeti.

Šta kao rukovodilac ne tolerišete?
Kada negujete inkluzivni stil, retke su crvene linije, mada ih ipak ima. Etika igra ozbiljnu ulogu u građenju svakog, pa i poslovnog odnosa. Veoma cenim iskrenost, autentičnost i timski duh.

Može li se i kako u isto vreme biti i dobar menadžer i imati privatan život? 
Zar to nije ideal kome svi težimo? Kao i svaki ideal, nije ga jednostavno postići. Ipak, verujem da je malo toga nedostižno uz pametnu organizaciju, dobar tim i razumna očekivanja.

Šta je najbolji savet koji ste dobili od starijeg i iskusnijeg kolege, a rado ga i danas delite?
Tokom dve decenije karijere imala sam privilegiju da radim sa neverovatno pametnim i uspešnim ljudima od kojih sam puno naučila. Često se vratim na reči mog prvog menadžera, koji mi je rekao da ću kad jednog dana kada budem odlazila iz tadašnje, kao i svake buduće kompanije, sa sobom poneti SAMO znanje i kontakte. I da shodno tome uvek ulažem najveće napore u ove dve oblasti. Ova me maksima nikad nije izneverila, a čini mi se da će u godinama koje dolaze biti zlata vredna.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.