Vesti iz izdanja

01.03.2023. 00:01

OMV Srbija

Autor: Nova ekonomija

OMV Srbija – 21 godina poslovanja obeležena je novim generacijama potrošača koji nam veruju

USPEŠNE PRIČE

Foto: OMV Srbija

OMV je prva kompanija koja je uvela koncept multifunkcionalne benzinske stanice na tržište Srbije, i već više od dve decenije OMV pumpe omiljeno su mesto za snabdevanje gorivom, uživanje u pauzi putovanja, za generacije vozača

OMV Srbija ima 63 benzinske stanice i tržišno učešće oko 10%, a kao deo OMV Aktiengesellschaft, jedne od najvećih industrijskih kompanija kotiranih na berzi u Austriji, sa sedištem u Beogradu, kompanija u Srbiji uspešno posluje već 21 godinu. Godine 2002. na srpsko tržište, najpre na stanicu Lapovo Sever, stigao je potpuno novi koncept poslovanja i nova vizija benzinske stanice – stanice za ljude i vozila. OMV svih ovih godina nastavlja da podiže standard u svim segmentima poslovanja, a prioritet ove kompanije je brzo prilagođavanje i uspešno reagovanje na potrebe kupaca koje se stalno menjaju i rastu.

Gorivo koje čuva auto

Nove trendove na tržištu goriva u Srbiji, kompanija OMV postavila je tako što je prva u Srbiji uvezla i ponudila gorivo sa 100 oktana iz svoje rafinerije u Austriji. I danas, OMV MaxxMotion Performance Diesel je jedini dizel na srpskom tržištu pouzdan do -38oC, a OMV MaxxMotion 100plus benzin ispunjava najviše zahteve kvaliteta Svetske povelje o gorivu (WWFC), kategorija 6, što omogućava maksimalnu efikasnost motora i minimalnu emisiju izduvnih gasova. Sva OMV MaxxMotion Performance goriva, sa svojom ACTIVEFLOW™  tehnologijom, vozačima nude vrhunski nivo kvaliteta goriva, čuvaju motor, omogućavaju odličnu zaštitu i produžavaju njegov životni vek.

 OMV za bezbednu vožnju i uživanje u pauzi putovanja

OMV benzinske stanice, kao multifunkcionalni servisni centri, pored goriva i široke palete usluga i proizvoda za negu automobila, u 58 VIVA prodavnica i restorana potrošačima pružaju idealno mesto za pauzu u putovanju. Osveženje, ukusni obroci i veliki izbor visoko kvalitetnih kafa, posebna su “poslastica” za vozače. Single Origin – kafa jedinstvenog geografskog porekla, 100% arabika, čiji kvalitet prepoznaju oni sa najprefinjenijim ukusom, često je veran pratilac na putovanjima.

A mnogim potrošačima posebno prija jer piju kafu koja ima oznaku Fair Trade. Kompanija OMV je od 2012. godine, partner “Fair trade-a” i uvela je “Fair Trade” standard na svim benzinskim stanicama. Svaka kafa na OMV benzinskim stanicama ima ovu oznaku, a to znači da u procesu proizvodnje od plantaže, pa sve do kafe u šoljici, niko nije oštećen ili neadekvatno plaćen.

Ljubazno osoblje odgovara na vaše potrebe

OMV svojim kupcima nudi komfor, široku ponudu i kvalitet. Uz osmeh i ljubaznost zaposlenih, brzo i efikasno, na OMV benzinskim stanicama možete da uživate u pomoći i kvalitetnoj usluzi, ali i da iskoristite prednosti bogatog portfolia. U Top wash auto perionicama, sami ili uz pomoć osoblja na adekvatan način možete da brinete o svom automobilu.

Takođe na OMV stanicama možete da kupite karte za koncerte i sportske događaje, TAG uređaje i dopune… Možete i da obradujete dragu osobu cvetnim aranžmanom koji ste kupili zahvaljujući usluzi koju OMV pruža u saradnji sa partnerom Cvecara-Online.com ili da nabavite GiftOnCard poklon kartice, personalizovane i atraktivno zapakovane, koje predstavljaju idealan poklon za svaku priliku!

Da se poverenje potrošača gradi i predstavlja dvosmernu komunikaciju pokazuje i značajan broj onih koji su aktivirali OMV Save&Drive karticu, odnosno brojni popusti i pogodnosti, kako na goriva tako i na niz proizvoda i usluga koje OMV pruža korisnicima programa lojalnosti.

OMV VIVA Cafe Single Origin GuatemalaVizual: OMV Srbija

Novi trendovi kao izazov i motivacija za razvoj i inovacije

A kako bi proširila svoje usluge praćenjem potreba potrošača, OMV Srbija je tokom 2022. godine, u saradnji sa partnerima, obezbedila i mesta za e-punjače za električna vozila. Kompanija čini sve kako bi do 2030. godine imali preko 2.000 punjača na OMV benzinskim stanicama širom Evrope, na auto-putevima i u blizini većih gradova.

Elektropunjači sada su dostupni na OMV stanicama Lapovo Sever, Martinci 1, Doljevac, Gradina, Beška 1, Bačka Topola 1, Bubanj Potok, Novi Sad, Ruma i Kruševac, a planirano je dalje unapređenje mreže punjača za električna vozila u našoj zemlji.

Takođe, na krovu benzinske stanice OMV Ražanj, instalirana je i počela sa radom solarna elektrana koja će svake godine proizvesti 72.000 kWh čiste električne energije i nadoknaditi 23% ukupne potrošnje objekta. Paneli koji štede energiju i istovremeno čuvaju okolinu planirani su i na drugim stanicama, a prva sledeća koja će se snabdevati zelenom energijom je – OMV Krnjača 1.

Zašto je naš moto „Energija za bolji život“

Moto “Energija za bolji život” primenjiv je kada je reč o svim segmentima poslovanja – dobru energiju širimo kvalitetnim proizvodima i uslugama, ali i brojnim društveno odgovornim aktivnostima i održivom poslovanju, dok su zaštita klime i smanjenje emisije CO2 na vrhu agende kompanije OMV. OMV Srbija je u skladu sa tim dugogodišnji aktivni učesnik u različitim akcijama očuvanja zelenih površina, pošumljavanja. Tim zaposlenih, u saradnji sa javnim preduzećem “Srbijašume”, je i prošle godine zasadio 2.500 sadnica crnog bora, odnosno površinu od jednog hektara, a poslednja lokacija je bila na obroncima Rudnika.

Podrška lokalnoj zajednici važan je deo aktivnosti i angažovanja resursa.

Principi društvene odgovornosti integrisani su u svakodnevno poslovanje i celokupan tim zaposlenih sa velikom energijom i inicijativom podržava važne društvene akcije.  Višegodišnjom saradnjom Caritas Srbija i OMV Srbija – omogućena je realizacija projekta integracije tinejdžera iz socijalno ugroženih porodica „Pripremi se za budućnost“, koji traje od 2016. godine. Cilj projekta je da se mladim ljudima pomogne u savlađivanju izazova samostalnog života i privređivanja, a da pri tome ne ugroze školovanje.
A jedna od brojnih incijativa se vezuje za prvi oktobar, Međunarodni dan kafe, koji se već nekoliko godina obeležava na poseban način, donacijom celokupnog prihoda od prodaje VIVA kafe na OMV benzinskim stanicama širom Srbije.

Pored snage timskog rada za uspešno poslovanje je veoma važna i dobra poslovna saradnja. Značajan segment poslovanja OMV Srbija predstavljaju brojni saradnici, partneri i klijenti: mala, srednja i velika preduzeća sa kojima OMV uspešno sarađuje, i doprinosi opštoj slici privrede u Srbiji.
– Zahvalni smo svima koji su nam ukazali poverenje i koji nas podržavaju već 21 godinu. Nadamo se da će i narednih decenija putovanja počinjati na OMV benzinskim stanicama – poručio je Decebal Sorin Tudor, izvršni direktor OMV Srbija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Tema:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.