Vesti iz izdanja

01.07.2023. 00:55

Bambi

Autor: Nova ekonomija

Ostaje ista strast ka pobedama

INTERVJU Ognjen Lazić, direktor marketinga i Commex-a kompanije Bambi

Liderska pozicija je tvrđava koja se čuva. Ne odustajući od neprikosnovenih standarda, sadašnju poziciju na tržištu ostvarili smo neprekidnim inovacijama kako kada je reč o novim recepturama tako i prilagodljivim pakovanjima...

Foto: Bambi

Po treći put, zajedno sa kompanijom Coca-Cola HBC Srbija, kompanija Bambi predstavila je Izveštaj o održivom poslovanju, upoznajući javnost sa rezultatima i aktivnostima u domenu održivosti za 2022. godinu.

Za požarevačkog konditora rekord je reč koja najvernije opisuje poslovanje u prethodnoj godini, a Ognjen Lazić, direktor marketinga i Commex-a ističe da su upravo izazovi bili najsnažniji motivi koji su kompaniju osnažili na liderskoj poziciji.

NE logo za pitanje u intervjuuKao novi direktor marketinga i Commex-a u kompaniji Bambi, kako vidite poslovanje kompanije u prethodnom periodu?

Od 2018. godine, deo sam kompanije Bambi i kao finansijski direktor učestvovao sam u brojnim inicijativama i projektima u oblasti finansija, poslovnog planiranja i konsaltinga, pri čemu je najznačajnija bila tranzicija u Coca-Cola HBC porodicu.

Odnedavno, preuzeo sam ulogu direktora marketinga i Commex-a, fokusirajući se na dalji razvoj brendova i inovacije. Bambi je zaista briljirao prethodne godine. Sa naših linija u zemlju i svet otišlo je preko 33.000 tona keksa, što je 1.650 tona više u odnosu na 2021. godinu koja je do sada smatrana rekordnom. Da su naše tržišne ambicije opravdane, svedoči i činjenica da je svaki drugi keks u Srbiji, ali i svaki četvrti koji se pojede u Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji, nastao u fabrici Bambi kao i da je naša Plazma u Sloveniji i Hrvatskoj najbrže rastući brend u kategoriji keksa.

NE logo za pitanje u intervjuuKako vidite vašu novu ulogu u danima koji dolaze?

Liderska pozicija je tvrđava koja se čuva. Ne odustajući od neprikosnovenih standarda, sadašnju poziciju na tržištu ostvarili smo neprekidnim inovacijama kako kada je reč o novim recepturama tako i prilagodljivim pakovanjima.

U cilju razvijanja kategorije barova, 2022. godine ponudili smo novo pakovanje Plazma Stiksa single pack, Plazma porodica postala je bogatija za novo porodično pakovanje PlazMix-a od 350g, a od ove godine i za novi ukus PlazMix Choco Crisps.

 

Wellness portfolio je od ove godine snažniji za još dva funkcionalna biskvita, i to prvi biskvit bez glutena – Wellness No Gluten Inside i Wellness YES Fiber High, biskvit prirodno bogat vlaknima.

Planiramo lansiranje novih proizvoda, proširenje asortimana i investiranje u marketing kako bismo održali visok nivo svesti o brendovima i privukli nove potrošače. Ali, iako smo hrabri inovirajući svoj portfolio, kvalitet je naša lična karta i to je agenda kojom ću se voditi na poverenoj poziciji.

NE logo za pitanje u intervjuuNedavno ste otvorili i Centar za istraživanje i razvoj (R&D centru) u fabrici u Požarevcu. Šta očekujete od ove investicije?

U naš inovativni R&D centar uložili smo preko dva miliona evra.

Ova laboratorija znanja i inovacija koja se prostire na preko 1.400 kvadrata funkcionalnog prostora biće rasadnik novih inovativnih rešenja čija je misija osvajanje novih tržišnih prostranstava i još snažnija naklonost potrošača. Verujemo da će upravo ovde doći do pravog malog „kreativnog okršaja“ među našim tehnolozima, na zadovoljstvo svih onih koji uživaju u ukusu naših inovativnih proizvoda.

NE logo za pitanje u intervjuuKakvi su planovi kompanije Bambi kada je reč o pozicioniranju na međunarodnom tržištu?

Naši proizvodi prisutni su u više od 20 zemalja, a naše ambicije za osvajanjem novih tržišta i jačanjem postojeće pozicije su sasvim izvesne.

To uključuje ulaganje u brendiranje, marketing i distribuciju. Pratimo trendove u prehrambenoj industriji i razmatramo nove mogućnosti za inovacije i diversifikaciju proizvoda. Naš cilj je da postanemo prepoznatljiv brend na globalnom nivou i da ostvarimo održiv rast na međunarodnom tržištu.

NE logo za pitanje u intervjuuKompanija Bambi sve je aktivnija kada je reč o održivim projektima. Kako gledate na postavljene ciljeve u ovoj oblasti?

Održivost i briga o zajednici je u osnovi svega što radimo. U 2022. nastavili smo sa donacijom naših proizvoda, a neprekidno primenjujemo mere koje smanjuju potrošnju prirodnih resursa i minimizuju negativne posledice po životnu sredinu. U prethodnoj godini smanjili smo količinu komunalnog otpada za 26,34%, kao i potrošnju vode po toni proizvoda. Izgradili smo i reciklažno ostrvo i proširili asortiman proizvoda sa „vegan“ i „bez glutena“ oznakama.

Osim toga, važno nam je da podržimo i domaću privredu kroz podršku lokalnoj zajednici, ali i jačanje domaćih dobavljača na koje je, samo u 2022. godini, utrošeno oko 76% budžeta za nabavku.

Rekordima koje smo postavili podigli smo lestvicu poslovanja, održivosti, timskog duha, empatije, uspeha. Ipak, ne plašimo se, jer su rekordi, kao što neprekidno ističemo, naša jedina mera.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.