Vesti iz izdanja

29.12.2023. 01:28

BAT

Autor: Nova ekonomija

PONOSNI SMO NA NAŠU KOMPANIJSKU KULTURU

INTERVJU: Tamara Ljubić, HR Business Partner Serbia & Montenegro

Foto: BAT

Ono što je najveći benefit za mlade koji se zaposle kod nas u kompaniji jeste to da će kroz rad sa vrhunskim stručnjacima iz svojih oblasti, kao i kontinuirane prilike za razvoj kroz treninge i obuke, imati priliku da se razvijaju u kompaniji u željenom pravcu i imaće punu podršku u tome.

NE logo za pitanje u intervjuu BAT je početkom ove godine dobio vredno priznanje Global Top Employer za najboljeg globalnog poslodavca za 2023. i to šestu godinu zaredom. Šta konkretno u Srbiji radite na ovom polju?

Veoma smo ponosni što već šestu godinu zaredom dobijamo to priznanje. Pored pomenutog, ove godine smo dobili i sertifikat na lokalnom nivou, što govori u prilog tome da smo na dobrom putu.

Svakako nastavljamo dalje i nastojimo da dodatno unapredimo naše HR procese i prakse. Za nas kao kompaniju je to veliki uspeh jer težimo ka tome da budemo prvi izbor kao poslodavac, kako za postojeće, tako i za nove zaposlene.

Kroz Top Employer sertifikaciju, između ostalog, pratimo trendove na tržištu i trudimo se da idemo u korak sa potrebama na tržištu rada, te da omogućimo našim zaposlenima da rade za vrhunskog poslodavca. Verujem da u tome i uspevamo.

TEŽIMO KA TOME DA BUDEMO PRVI IZBOR KAO POSLODAVAC, KAKO ZA POSTOJEĆE, TAKO I ZA NOVE ZAPOSLENE

NE logo za pitanje u intervjuu Kompanija BAT je pokrenula program Global Graduate (GGP), koji omogućava brz napredak u karijeri. Možete li nam reći nešto više o samom programu.

BAT-ov osamnaestomesečni Global Graduate program kombinuje pravi posao sa strukturiranim razvojem kroz stalni fokus na učenje i obuku. Izabrani kandidati imaće priliku da učestvuju u BAT Globalnoj akademiji, kao i da upoznaju druge učesnike Global Graduate programa širom sveta. Takođe, tokom programa dobiće priliku da se povežu sa menadžment timom, pokažu svoj potencijal i ostvare globalnu mrežu kontakata.

Na samom početku programa pridružiće se jednom od naših lokalnih timova, nakon čega će imati dve dodatne rotacije, uključujući i jednu međunarodnu. Kroz ukupno tri rotacije steći će širu sliku o  tome kako funkcionišu naša različita odeljenja i imaće uvid u celokupno poslovanje.

Polaznici će biti u prilici da kroz svoj rad utiču na poslovanje kompanije, a ukoliko program završe uspešno, nastaviće svoju karijeru kao budući lideri unutar BAT-a.

NE logo za pitanje u intervjuu Kakva je atmosfera među zaposlenima u BAT-u u Srbiji, i šta mogu da očekuju mladi u vašoj kompaniji?

Kao kompanija smo veoma ponosni na radnu atmosferu, kao i na kompanijsku kulturu koju godinama gradimo i negujemo. Veliku pažnju posvećujemo wellbeing aktivnostima, neformalnim i formalnim druženjima, kao i treninzima i radionicama, a sve u cilju toga da naši zaposleni, pored redovnih radnih aktivnosti, imaju prilike da se fokusiraju na sebe i svoju dobrobit, ali i na građenje timskog duha i dobre atmosfere.

Najveći benefit za mlade koji se zaposle kod nas u kompaniji jeste to da će kroz rad sa vrhunskim stručnjacima iz svojih oblasti, kao i kontinuirane prilike za razvoj kroz treninge i obuke, imati priliku da se razvijaju u kompaniji u željenom pravcu i imaće punu podršku od iste u tome.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.