Vesti iz izdanja

31.08.2022. 15:42

Autor: Generali

Sektor osiguranja može da podstakne zeleni i digitalni razvoj u Evropi

Generali

Predsednik Đeneralija Andrea Sironi sastao se u Briselu sa Mejrid Mekginis, evropskom komesarkom za finansijske usluge, finansijsku stabilnost i tržišta kapitala Unije. Fokus sastanka bio je na zelenoj i digitalnoj tranziciji, održivim finansijama i stanju privrede u Evropskoj uniji

Sektor osiguranja može da igra ključnu ulogu u podsticanju zelenih i digitalnih investicija širom Evropske unije. Ovo je glavna poruka sastanka predsednika Đeneralija Andree Sironija i Mejrid Mekginis, evropske komesarke za finansijske usluge, finansijsku stabilnost i tržišta kapitala Unije. Sironi i Mekginis su takođe razmenili mišljenja o trenutnoj ekonomskoj situaciji u EU i uticaju povećanja cena energije na preduzeća širom evropskog kontinenta.

Kako ekonomija EU izlazi iz dvogodišnjih ograničenja zbog pandemije COVID-19 i ulazi u turbulentan ekonomski scenario, Sironi je istakao ključnu ulogu koju sektor osiguranja može igrati u zatvaranju praznina na polju zaštite i podsticanju inovativnih, održivih i otpornih poslovnih praksi. Đenerali je takođe pozdravio predstojeću reviziju direktive Solventnost II kao priliku da se iskoriste kapaciteti nekih od najvećih investitora u EU.

Sironi se u Briselu sastao i sa ambasadorom Italije u Belgiji Frančeskom Đenuardijem, stalnim predstavnikom Italije pri EU Pjetrom Benasijem i poslanicima Evropskog parlamenta, na događaju koji je organizovan zajedno sa Ambasadom Italije i Stalnim predstavništvom Italije u Briselu.

U maju 2021. godine, Đenerali je otvorio predstavništvo pri EU u Briselu kako bi se uključio u aktivnosti evropskih institucija i ojačao svoje aktivnosti u domenu javnih poslova. Grupa ima za cilj da na najbolji način predstavi svoje poslovne prioritete dok igra sve aktivniju ulogu korporativnog građanina kako bi doprinela održivoj budućnosti.

Andrea Sironi, predsednik Đeneralija, izjavio je: „Đenerali pozdravlja to što su Komisija i Savet prepoznali značajnu ulogu koju osiguravači mogu imati u ulaganju u realnu ekonomiju. U vreme pritiska i velike neizvesnosti za privredu, ovo će omogućiti pružanje podrške preduzećima bez odustajanja od ispunjavanja ciljeva Zelenog dogovora. Đenerali, zajedno sa sektorom osiguranja, želi da ponudi svoj doprinos debati o ključnim strateškim pitanjima za Evropsku uniju.”

Đenerali je jedan od najvećih svetskih pružalaca usluga osiguranja i upravljanja imovinom. Osnovan 1831. godine, prisutan je u 50 zemalja sveta, a njegov ukupni prihod od premije iznosio je 75,8 milijardi evra 2021. godine. Sa oko 75.000 zaposlenih, koji opslužuju 67 miliona klijenata, Grupa zauzima vodeće mesto u Evropi i sve je prisutnija u Aziji i Latinskoj Americi. U srcu Đeneralijeve strategije je posvećenost doživotnom partnerstvu sa klijentima kroz ponudu inovativnih i personalizovanih rešenja, korisničko iskustvo koje je najbolje u klasi i digitalizovane mogućnosti globalne distribucije. Grupa je u potpunosti ugradila održivost u sve svoje strateške odluke, sa ciljem stvaranja vrednosti za sve zainteresovane strane i građenja poštenijeg i otpornijeg društva.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.