Vesti iz izdanja

29.12.2023. 01:25

OMV Srbija

Autor: Nova ekonomija

USPEH NE IZOSTAJE AKO SE STALNO ULAŽE U KVALITET I PRATE POTREBE POTROŠAČA KOJE SE MENJAJU I RASTU

OMV SRBIJA, deo jedne od najvećih austrijskih kompanija

Foto: OMV Srbija

Pre 21 godinu uveli smo koncept multifunkcionalne benzinske stanice na naše tržište. Ostvarili smo brojna poslovna partnerstva i otvorili mnoga radna mesta. Pored postojeće 63 benzinske stanice, otvaramo i našu 64. stanicu za ljude i vozila, na šta smo veoma ponosni.

Austrijska kompanija OMV, koja u osam evropskih zemalja upravlja sa oko 1.700 benzinskih stanica, na tržištu Srbije posluje sa mrežom od 63 benzinske stanice i tržišnim udelom od oko 10 odsto.

„Sa ponosom možemo da najavimo da će početkom 2024. biti otvorena još jedna naša benzinska stanica – stanica za ljude i vozila. OMV Srbija je deo Grupe koja je sa prihodima od prodaje od 62 milijarde evra i radnom snagom od oko 22.300 zaposlenih u 2022. godini, među najvećim industrijskim kompanijama u Austriji.

Drago nam je da nas naši potrošači u Srbiji već 21 godinu prepoznaju kao garant za kvalitet i garant da uz naše benzinske stanice mogu više da uživaju u svojim putovanjima”, kaže za Novu ekonomiju Decebal Sorin Tudor, direktor OMV Srbija.

ODRŽIVI SVET JE NAŠA MISIJA

Energija za bolji život – slogan ove kompanije, ogleda se u svim segmentima poslovanja. OMV je prva u Srbiji uvezla i ponudila gorivo sa 100 oktana iz svoje rafinerije u Austriji. I danas, OMV MaxxMotion 100plus benzin ispunjava najviše zahteve kvaliteta Svetske povelje o gorivu (WWFC), kategorija 6, što omogućava maksimalnu efikasnost motora i minimalnu emisiju izduvnih gasova.

Sva OMV MaxxMotion Performance goriva, sa svojom ACTIVEFLOW™ tehnologijom, vozačima nude vrhunski nivo kvaliteta goriva, čuvaju motor, omogućavaju odličnu zaštitu i produžavaju njegov životni vek. Novi standardi emisije ugljenika Euro 6 stupili su na snagu 2014. godine, pa su standardi emisije azotnog oksida, ugljenmonoksida, ugljovodonika i čestica, za kamione i autobuse postali još stroži.

U skladu sa novim standardima, OMV je odgovor pronašao u SCR tehnologiji (Selektivnoj katalitičkoj redukciji), te uveo u ponudu AdBlue® koji je neophodan za funkcionisanje ove metode. AdBlue® predstavlja rešenje sa kojim se azotni oksidi koji su zagađivači, pretvaraju u azot i vodu, elemente bezopasne za životnu sredinu, kao osnovne komponente vazduha.

OMV Srbija stalno prati potrebe svojih potrošača kao i trendove, pa je tokom 2022. godine, u saradnji sa partnerima „charge&GO“ i „EasyPark“, obezbedila mesta za e-punjače za električna vozila, a ovu mrežu nastavlja da širi i tokom 2024. godine.

Na krovu benzinske stanice OMV Ražanj, još u aprilu 2022. godine, instalirana je i počela sa radom solarna elektrana koja će svake godine proizvesti 72.000 kWh čiste električne energije i nadoknaditi 23 odsto ukupne potrošnje objekta. Solarni paneli postavljeni su u saradnji sa partnerskom kompanijom Terra Solar i na benzinskoj stanici Krnjača, a u planu je dalje širenje mreže ovakvih „zelenih benzinskih stanica” koje će se snabdevati solarnom energijom.

Kompanija OMV posvećena je izgradnji održivog sveta i ostvarivanju konkretnih ciljeva u vezi sa klimom kao što su: neto nulta emisija gasova sa efektom staklene bašte iz operacija do 2050. godine ili ranije, liderska pozicija u cirkularnoj ekonomiji plastike (zahvaljujući inovativnim rešenjima kao što je ReOil®) i najmanje 60 odsto portfelja proizvoda sa niskim sadržajem i bez ugljenika.

PODRŠKA I POVERENJE SE GRADE – ZATO NASTAVLJAMO SA DALJIM UNAPREĐENJEM USLUGA I PROIZVODA I ULAGANJEM U SREDINU U KOJOJ ŽIVIMO I RADIMO

OMV Srbija podržava niz dobrotvornih organizacija i učesnik je velikog broja humanitarnih akcija. Podrška lokalnoj zajednici važan je deo aktivnosti i angažovanja resursa. Sada već značajan broj potrošača zna za akciju na Međunarodni dan kafe, kada OMV donira prihod od prodaje kafe, a odaziv je iz godine u godinu sve veći.

Značajan segment poslovanja OMV Srbija predstavljaju brojni saradnici, partneri i klijenti: mala, srednja i velika preduzeća sa kojima OMV uspešno sarađuje, i doprinosi opštoj slici privrede u Srbiji. „Zahvalni smo svojim potrošačima koji su nam ukazali poverenje i koji nas podržavaju u svemu što radimo više od 21 godinu.

Nastojaćemo da i u narednim decenijama opravdamo poverenje kontinuiranim radom na daljem unapređenju usluga i portfolija, ne odstupajući od nivoa kvaliteta po kome nas potrošači prepoznaju“, kaže Decebal Sorin Tudor, direktor OMV Srbija.

MESTO ZA ODMOR, ALI I HEDONIZAM

Na 58 benzinskih stanica nalaze se i VIVA prodavnice i restorani gde sve više i više vozača pravi pauzu u putovanjima. Asortiman osvežavajućih napitaka, obroka i asortiman visokokvalitetnih kafa, OMV stalno unapređuje. U OMV su ponosni na proširenje svog asortimana kafa, jer uživanje u kafi ima svoju posebnu „filozofiju” i sve je više onih koji traže kafu jedinstvenog porekla.

Zato na OMV benzinskim stanicama možete da uživate ili ponesete na put upravo ovakvu kafu Single Origin – kafu jedinstvenog geografskog porekla, 100% arabiku. Posle premijum kafe iz Kolumbije i Gvatemale, u VIVA Cafe-e na OMV benzinskim stanicama stigla je i kafa iz Salvadora. Svako zrno ove kafe koja se zove El Salvador beru i prže žene Salvadora i samo zahvaljujući njihovom umeću i posvećenosti u šoljice na OMV stanicama stiže savršena kombinacija ukusa i aroma. OMV je uvek brinuo o tome da OMV kafe dolaze sa odgovornih farmi koje imaju Fairtrade sertifikat.

Sada je OMV otišao korak dalje – El Salvador kafa ima i koncept direktne trgovine – „Direct trade”, odnosno kupovinu zrna kafe direktno sa farmi, bez posrednika, pa tako farmeri kafe, u ovom slučaju žene, dobijaju bolju ponudu, a potrošači bolji pristup jednoj od najkvalitetnijih kafa na svetu.

„Naš cilj je da zadovoljimo istančani ukus naših kupaca, ali i da im pomognemo da cene različite ukuse i da znaju da odaberu kvalitetan proizvod. Zato smo i uveli koncept direktne trgovine i tako svoje potrošače uveli u novu ’eru’ kafe u kojoj se fokusiramo na premijum proizvode, kao i na održivo i odgovorno poslovanje“, kažu u OMV-u.

Pored usluga u VIVA kafeima i Top Wash auto-perionicama, OMV na svojim stanicama nudi čitav niz usluga: menjačnica, kupovina karata za koncerte, cvetne pošiljke ili gift kartice, TAG uređaji, članska karta AMSS, vinjete za Bugarsku, a uveden je i sistem instant plaćanja putem metoda IPS POKAŽI za lako, brzo i jednostavno plaćanje usluga i proizvoda.

Na OMV pumpama možete da pronađete i posebnu liniju proizvoda za negu automobila, za najbolju brigu o vašem autu. Sve na jednom mestu – da bi putovanje bilo i uživanje, a ne samo prelazak sa tačke A na tačku B. Zato se u OMV obraća pažnja na svaku sitnicu kada je reč o kvalitetu usluga i proizvoda, zato je stalno ulaganje u ljude i u kvalitet siguran put ka uspešnom poslovanju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.