Vesti iz izdanja

01.03.2023. 00:30

Wiener Städtische osiguranje

Autor: Nova ekonomija

Wiener Städtische osiguranje – slavlje za prvih 20 godina 

Foto: Wiener Stadtische osiguranje

Wiener Städtische

Wiener Städtische osiguranje obeležilo je 20 godina poslovanja u Srbiji gala događajem u hotelu HYATT REGENCY Beograd, 2. februara, u prisustvu najviših predstavnika Austrijske ambasade u Srbiji, Austrijske privredne komore, Privredne komore Srbije, menadžmenta Vienna Insurance Group (VIG), menadžmenta članica VIG grupacije, menadžmenta Erste Banke, diplomatskog kora, brojnih drugih kompanija i medija.

„Period od dvadeset godina je za nas, koji smo u kompaniji od početka, proleteo, iako nam je na početku delovalo da je dvadeset godina dugo vreme. Protekli period se može podeliti u nekoliko faza: kada smo prohodali i shvatili šta sve možemo da uradimo, zatim kada smo zaista počeli da radimo to što smo shvatili da možemo da uradimo i sada, kada smo već ozbiljno zreli u poslu kojim se bavimo. Moji saradnici i ja rasli smo zajedno sa kompanijom na način da smo jedni druge unapređivali,  da smo jedni od drugih učili i da smo jedni druge podizali. Na kraju, i naša kompanija je danas tamo gde smo je mi usmerili da bude, zajedno sa našim partnerima u poslu, sa našim klijentima, sa našim kolegama iz grupacije i ta sinergija je najbitnija kako bismo uvek davali najbolje od sebe“, izjavio je Zoran Blagojević, predsednik Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja ovom prilikom.

Zoran Blagojevic predsednik Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranjaFoto: Wiener Städtische osiguranje

Svečanom i  optimističnom tonu događaja svakako su doprineli i važni poslovni rezultati koje je ova kompanija ostvarila u prethodnoj godini. Wiener Städtische osiguranje, kao jedna od vodećih osiguravajućih kompanija u Srbiji, u 2022. godini zabeležila je značajan rast ukupne premije u skladu sa neprekinutim trendom rasta premije koji je pozitivan od samog osnivanja i koji  je  u prethodnoj godini rastao brže od tržišta.

Uočljiv je takođe izuzetan rast dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, koje je i u prethodnom periodu ostvarilo značajne rezultate, kao vrsta osiguranja u velikoj ekspanziji poslednjih godina.

Rast životnih osiguranja vezanih za investicione jedinice u značajnom procentu, upućuje na to da ova kompanija ima inovativne proizvode, koji u sebi kombinuju osiguranje života, očuvanje vrednosti novca i mogućnost ulaganja u investicione fondove, uz dodatna pokrića u cilju zaštite zdravlja.

Zahvaljujući konstantnim inovacijama u ovom segmentu osiguranja života, Wiener Städtische osiguranje je apsolutni lider na tržištu. Wiener Städtische osiguranje je članica Vienna Insurance Group, grupacije koja je broj jedan na tržištu centralne i istočne Evrope, a u svom sastavu ima više od 50 kompanija u 30 zemalja Evrope.

Peter Höfinger, član uprave VIG grupacije i predsednik Nadzornog odbora Wiener Städtische osiguranjaFoto: Wiener Städtische osiguranje

Govoreći na svečanosti u Beogradu, gospodin Peter Höfinger, član uprave VIG grupacije i predsednik Nadzornog odbora Wiener Städtische osiguranja, osvrnuo se na same početke  kompanije, koja je osnovana kao greenfield investicija VIG grupacije.

„Najponosniji sam kod Wiener-a u Srbiji na tim koji imamo i na njegovu konzistentnost. Ako gradite kompaniju i u mogućnosti ste da imate samo dva vodeća čoveka sve ovo vreme, da imate članove Izvršnog odbora koji su više od deset godina sa našom kompanijom, da imate 20-30% zaposlenih koji su tu od početka, koji su još sa nama – to je ono na šta sam ponosan i to pokazuje ne samo da imamo poverenje u naše klijente, već da imamo poverenje u naše kolege i da oni veruju nama. Sada smo porasli. U punoj smo snazi i očekujte da iznenadimo tržište sa onim što sledi“, izjavio je povodom ovog jubileja gospodin Höfinger.

 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.