Foto: Pixabay

Australijski sud: Trivago lagao korisnike o najboljim ponudama

Foto: Pixabay
Federalni sud u Australiji presudio je da je nemači servis za upoređivanje cena hotela Trivago doveo korisnike u zabludu i da je umesto da promoviše najjeftinije ponude nego ugostitelje koji su im davali najveću proviziju.

Kako prenosi Rojters (Reuters) prenosi da je Trivago prekršio tamošnja pravila o zaštiti potrošača i reklamama na svom veb-sajtu i u reklamama koje su se emitovale na televiziji tokom 2018. godine.

Australijska komisija za konkurenciju i potrošače (ACCC) pokrenuo je postupak protiv internet servisa prošlog avgusta i navodi da Trivago nije jedini sajt koji je postupao na ovaj način.

ACCC je sada u poziciji da izrekne drastične kazne za nepoštenu poslovnu praksu, obzirom da je prema internim podacima kompanije u koje je sud imao uvid utvrđeno da je preko 66% oglasa sa većom cenom bilo u sekciji sa najboljom ponudom, prenosi lokalni javni servis ABC.

Predstavnici Trivaga su naveli da rade na primeni novih preporuka i da za njih ovo predstavlja novi set smernica za listing smeštaja u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ:


pošaljite komentar

Nema komentara