Bajden ulazi u trku za predsednika SAD na izborima 2020.

Bivši američki potpredsednik Džo Bajden objavio je da ulazi u trku za predsednika SAD na izborima 2020. godine, čime se zvanično pridružio brojnim kandidatima unutar Demokratske stranke.

"U borbi smo za dušu ove nacije. Ako damo (predsedniku SAD) Donaldu Trampu osam godina u Beloj kući, on će zauvek i u osnovi promeniti karakter ove nacije. Ja ne mogu da stojim sa strane i gledam kako se to događa", naveo je Bajden u videu objavljenom na Tviteru.

Najmanje 20 demokrata učestvovaće u unutarstranačkoj borbi za predsedničkog kandidata.

Bajden (76), potpredsednik SAD u vreme predsednika Baraka Obame, postaje favorit u trci za kandidata demokrata, uz senatora Bernija Sandersa.


Bajden je četiri godine stariji od Trampa i u slučaju pobede na izborima bio bi najstarija osoba izabrana za predsednika SAD. Od svih kandidata demokrata, Bajden ima najveće medjunarodno i parlamentarno iskustvo i jedna je od najpoznatijih ličnosti američke politike.

Međutim, Bajdenov tim brine zbog njegovih sposobnosti da prikupi novac za kampanju i njegovih sklonosti da pravi gafove. Njegov centristički pristup u stranci koja se po mnogim pitanjima okreće ulevo dovodi u pitanje njegove šanse za uspeh. Problem bi Bajdenu mogle da naprave i nedavno iznete tvrdnje da je dodirivao žene bez njihovog pristanka

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara