FOTO: Pixabay

Barila: Testenina u Hrvatskoj jeste slabijeg kvaliteta nego u Italiji

FOTO: Pixabay
Kompanija Barila objavila je da je testenina u Hrvatskoj gora nego u Italiji jer prema istraživanjima Hrvati, za razliku od Italijana, ne vole tvrdu testeninu.

Jedna korisnica testenine koju proizvodi Barila želela je da zna zbog čega je kvalitet testenine slabiji u Hrvatskoj nego u Italiji, te su joj iz Barile odgovorili kako razlike u kvalitetu nema. 

Ali, dodali su da italijanski potrošači više vole "tvrdu testeninu", piše Index.hr. 

"Pre svega, hvala vam na interesovanju za naše proizvode, razlike u kvalitetu nema. U Italiji Barila testenina jednim delom i na nekoliko oblika sastoji se takođe od durum pšenice ali sa većim udelom proteina. Većim udelom proteina testenina nakon kuvanja ostaje tvrda i na taj način zadovoljavamo potrebe italijanskih potrošača koji preferiraju tvrdu testeninu", napisali su iz kompanije u odgovoru. 

To nije prvi put da proizvođač hrane priznaje razliku u kvalitetu na različitim tržištima. 

Istraživanje, sprovedeno u saradnji s Hrvatskom agencijom za hranu, pokazalo je da HIPP-ov proizvod, dečja hrana "Bio pirinač i šargarepa s ćuretinom", uz razlike u boji, ukusu i aromi, na nemačkom tržištu sadrži veći udeo povrća, a manje pirinča, dok na hrvatskom tržištu, od povrća sadrži samo šargarepu i veći udeo pirinča, a ima manje i omega 3 masnih kiselina. 

"HIPP" je tvrdio da različiti recepti proizvoda zavise od zemlje u kojoj se proizvod konzumira i od navika potrošača.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara