Biciklisti u Torontu "na meti" policije

Foto: Pixabay

Policija u kanadsk om gradu koji je poznat po agresivnim vozačima automobila i stradanjima pešaka usredsređuje se i na sporiji tip učesnika u saobraćaju, prenosi Blogto.

Ove nedelje jedno odeljenje policije u torontu postavilo je fotografije na Fejsbuku na kojima se vidi kako policajci koriste radare za praćenje brzine biciklista u južnom delu administrativnog distrikta Etobik.

Uz njih je okačen i propratni tekst u kome se kaže da biciklističke staze u tom delu grada imaju ograničenje brzine i da su policijski službenici u saradnji sa lokalnim odbornikom edukovali građane o bezbednosti na popularnim dvotočkašima.

Na fotografijama se vidi i nekoliko saobraćajnih znakova sa oograničenjem od 20 kilometara na sat za bicikliste sa porukom “Uspori”.

BEOGRAĐANI BI VIŠE VOZILI BICIKLE, ALI NEMAJU GDE

Fotografije su naišle na kritike i mnogi se pitaju zašto policija na takav način arči svoje resurse.

„Da li se policija šali sa nama? Nećemo raditi ništa vozačima automobila koji jure ulicom u kojoj se nalazi škola ili smrtonosna raskrsnica, ali tu su poruke upozorenja za bicikliste“, jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Kao odgovor na neke poruke sa društvenih mreža, a bilo ih je na stotine, policija je napisala je da je inicijativa imala za cilj podizanje svesti nakon što su dobili zabrinute poruke od strane javnosti i odbornika:

„Radari za merenje brzine korišćeni su isključivo u edukativne svrhe, a ne za sprovođenje zakona. Dobili smo pozitivne odgovore od svih građana sa kojima smo razgovarali.“

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Bajsohejt

    I nasi biciklisti su prilicno bezobrazni, kao da nam nije dosta bahatih vozaca automobila... Posebno mislim na bicikliste koji rade u firmama za isporuku kojecega, oni bukvalno jurisaju na pesake, krecu se u nedozvoljenom smeru na kolozovu ili jure po trotoaru. Kao da nemaju mozak i sve rade pogresno, ugrozavajuci time sve ostale ucesnike u saobracaju. Treba kaznjavati i njih i sve ostale bahate vozace, bez izuzetka.