Dajmler: Potcenili smo Guglove i Eplove planove

Predsednik nemačkog Dajmlera Diter Zeče priznao je da je automobilska industrija žestoko podcenila Gugl, Epl i njihove planove sa autonomnim automobilima.

"Naš utisak da te kompanije mogu više i znaju više nego smo isprva pretpostavljali", prenosi Rojters Zečeove izjave.

"Istovremeno, naša dostignuća poštuju više nego što smo mislili." 

Direktori Dajmlera su se sastali sa 70 predstavnika kompanija iz Silicijumske doline, potvrdio je Zeče ali nije hteo da otkrije o kojim je kompanijama reč. Mercedes-Benz koji je u vlasništvu Dajmlera, nedavno je razvio autonomnu verziju luksuznog modela S Klase koji bez vozača razvija brzinu veću od 100 kilometara na sat. Prema pisanju britanskog Telegrafa, Zeče je tim automobilom došao na pozornicu na Frankfurtskoj izložbi automobila. 

Zeče je izjavio da je je Dajmler u konkretnim razgovorima sa nekim tehnološki kompanijama ali nije hteo da otkrije ništa o sadržaju. 

"Nije reč samo o činjenici da Silicijumsku dolinu krasi inovativan duh, to već znamo. Hteli smo da vidimo šta ga pokreće i što se iz toga može stvoriti. " 

Epl i Gugl razvijaju autonomna vozila, Gugl svoja već testira i direktor te divizije Peter Krafcik nedavno je grupi direktora iz automobilske industrije rekao da im treba njihovapomoć. 

Epl na to tržište navodno namerava da uđe projektom Titan, ali upao je probleme kad ih je pre nekoliko dana napustio direktor projekta.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara