Foto: Pixabay

DNA upozorava - aplikacija FaceApp nije bezbedna!

Foto: Pixabay
Nacionalni demokratski komitet (Democratic National Committee - DNA) u Sjedinjenim Američkim Državama upozorio je da se ne koristi FaceApp aplikacija, koja je već postala viralna.

Ova aplikacija dozvoljava korisnicima da ubace slike svog lica, a ona vam onda pokaže kako možete izgledati u budućnosti, sa sve sedom kosom i borama.

Aplikacija je postala vrlo popularna u svetu, jer su je koristile i pojedine poznate ličnosti poput košarkaša Lebrona Džejmsa.


PROČITAJTE JOŠ:


Kritičari kažu da postoji mogućnost da dođe do zloupotrebe vaših fotografija od strane kompanije koja je stacionirana u Sankt Peterburgu.

Iz DNA su upozorili javnost, posebno svoje članove, da ne koriste aplikaciju i da je hitno deinstaliraju ukoliko je imaju na telefonu.

FaceApp je nastala 2017. godine i do sada je, samo na Google Play-u, skinulo preko 100 miliona korisnika. Aplikacija dozvoljava svojim korisnicima da menjaju svoja lica, pol ili frizuru sa vrlo uverljivim rezultatima. Ovo se postiže korišćenjem veštačke inteligencije, pa slike budu izmenjene u sekundi na sličan način kako funkcionišu filteri na Instagramu ili Snapčetu.

Problem koji se navodi je što u pravima korišćenja korisnici dozvoljavaju kompaniji da upotrebljava fotografije, kako god oni žele.

Osnivač kompanije Wireless Lab iz Rusije Jaroslav Gončarov, izjavio je da se podaci ne prenose u tu zemlju i da se većina fotografija obriše sa njihovog servera u roku od 48 sati.

Smatra se da DNA gaji nepoverenje prema Ruskim IT kompanijama, jer su bili meta napada hakera iz Rusije tokom kampanje 2016. godine.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara