Epl odbija da dozvoli Majkrosoftovim, Guglovim i Fejsbukovim gejming aplikacijama prodaju na svom Ep Storu

Foto: Pixabay

Epl (Apple) odbija da dozvoli Majkrosoftovim, Guglovim i Fejsbukovim gejming aplikacijama prodaju na svom Ep Storu, jer kako Epl kaže, ovaj trojac kompanija ne želi da preda svaku pojedinačnu video igricu Eplu na pregled, piše Biznis Insajder.

"Ep Stor (App Store) je stvoren da bude sigurno i pouzdano mesto za kupce koji preuzimaju aplikacije i odlična poslovna prilika za sve programere", izjavio je ove nedelje portparol kompanije Epl za Biznis Insajder.

"Pre nego što dođu u našu prodavnicu, sve aplikacije se moraju pregledati u skladu sa smernicama koje imaju za cilj da zaštite kupce i omoguće programerima poštene i ravnopravne uslove", dodao je portparol.

Međutim, Majkrosoft, Gugl i Fejsbuk ne žele da predaju te video igrice na pregled i zbog toga je Epl zabranio prodaju tih aplikacija.

S obzirom da Epl dozvoljava usluge poput Netfliksa i Spotifaja bez preispitivanja svakog dela sadržaja, postavlja se pitanje zašto isto ne bi bilo dozvoljeno video igrama.

Prema Eplu, razlika se svodi na to da su igre interaktivne, za razliku od muzike i filmova, a u Ep Storu postoje očekivanja potrošača vezana za video igre.

Majkrosoft i Fejsbuk se javno protive ovoj politici Epla.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara