FOTO: Foto. UK

Ford ukida 400 radnih mesta u Velikoj Britaniji

FOTO: Foto. UK
Ford započinje prvi talas ukidanja radnih mesta u Velikoj Britaniji u sklopu programa restrukturiranja, kojim će oko 400 ljudi ostati bez posla.

Između 370 i 400 radnih mesta u Bridžendu proći će kroz program restrukturiranja čiji je cilj smanjivanje troškova.

Ford ukida do 400 radnih mesta u svojoj fabrici motora u Bridžendu u prvoj fazi programa restrukturiranja, koji bi mogao da dovede do rezanja više hiljada radnih mesta širom Fordovih fabrika u Evropi. 

Svetski mediji pišu da su predstavnici sindikata obavešteni o "sporazumnom" odlasku viška radnika. Pretpostavlja se da će većina gubitaka radnih mesta biti u obliku prevremenog penzionisanja. 

Ovo će produbiti sve veći osećaj sumornosti za industriju koja je zabeležila pad investicija u poslednjih 12 meseci, prema podacima objavljenim ove nedelje. 

Ovakav razvoj događaja usledio je nekoliko nedelja nakon što se saznalo da će proizvođač automobila ukinuti 1.000 radnih mesta u velškoj fabrici u naredne dve godine. 

Evropska automobilska industrija bori se sa političkom i regulatornom reakcijom protiv dizel motora, kao i zbog slabljenja potražnje na glavnim tržištima, pre svega u Kini. 

Bregzit je takođe prouzrokovao značajnu nesigurnost za proizvođače automobila u Velikoj Britaniji, čiji delovi mogu preći "baru" i više puta tokom proizvodnog procesa

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara