Francuska: Maske obavezne u kancelarijama

Foto: Pixabay

Prema novom zakonu u Francuskoj, od danas su maske obavezne u svim zajedničkim i zatvorenim prostorima, s obzirom na to da zaraze koronom u proseku prelaze više od pet hiljada novih slučajeva dnevno, a dokazi pokazuju da je radno mesto najveći izvor prenosa, piše britanski Gardijan.

Novi francuski zakon koji zahteva da gotovo svi zaposleni nose zaštitne maske na radnom mestu bio je navodno toliko težak za izradu da je konačno objavljen nešto pre 21 sat u ponedeljak uveče, manje od 12 sati pre nego što je stupio na snagu.

U oblastima u kojima je virus najaktivniji, kao što je širi region Pariza, radnici mogu na kratko ukloniti maske za lice, ali samo kada postoji odobreni sistem ventilacije i ne više od jednog zaposlenog na svaka 4 kvadratna metra kancelarijskog prostora.

"Jedini izuzetak za kancelarijske radnike je ako se slučajno nalazite sami u sobi ili ako imate dovoljno sreće da imate svoju zatvorenu kancelariju", rekao je Žan-Filip, koji radi kao programer u Parizu.

Lorent Pjetrazevski, francuski ministar zadužen za zdravlje i bezbednost na radu, rekao je u ponedeljak da će kompanijama i zaposlenima biti dozvoljeno nekoliko dana da obezbede poštovanje novih pravila. Nakon toga, trebalo bi da očekuju provere inspektora.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara