Hoteli u Hong Kongu kao 'all inclusive' karantini

Foto: Pixabay

Hoteli u Hong Kongu nikada nisu bili prazniji, popunjenost kapaciteta je tek na petini pa su se mnogi hotelijeri okrenuli novom trendu, smeštaju osoba u karantin.

Zabeležni broj zaraženih u Hong Kongu je trocifren, ali potreba za karantinskim prostorom ide i do nekoliko desetina hiljada ljudi, naročito onih koji u Hong Kong dolaze iz inostranstva. Mnogi od njih umesto osnovnih uslova u karantinu traže mnogo bolju uslugu, piše portal SEEbiz.

Hoteli u okviru ove usluge nude boravak do dve nedelje, celodnevni smeštaj u sobama, pun pansion sa dostavom u sobu, 24 časovnu dostupnost medicinske službe na poziv i bolje zabavne sadržaje u sobama. Ovakva usluga naziva se "all inclusive karantinski smeštaj".

Cena ovog paketa u hotelu sa recimo četiri zvezdice kreće se od 889 dolara za 14 dana što je otprilike polovina njihove uobičajene cene smeštaja. Hoteli procenjuju da bi ovakav način rada mogao dati rezultate, jer mnogi koji bi i mogli da organizuju karantin u svojim domovima se pre odlučuju za hotel kako ne bi preneli zarazu na članove porodice. "Best Western" hotel u Hong Kongu je nakon ove ponude uspeo da podigne popunjenost na 30 odsto u martu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara