Hrvatska objavila plan otvaranja hotela i kampova

Nova ekonomija

Hrvatska udruga turizma iznela je plan otvaranja turističkih objekta i preporuke za dolazak turista u Hrvatsku, prenosi hrvatski portal Indeks.

Nedavno je i hrvatski ministar izneo plan otvaranja letnje turističke sezone, koji predviđa da će do kraja maja putovanja biti olakšana za Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku i Slovačku, tokom juna za Nemačku, Poljsku, a potom i za zemlje koje imaju sličnu epidemiološku situaciju.

Hrvatska udruga turizma ističe da hoteli, kampovi i letovališta primenjuju najviše standarde sigurnosti boravka gostiju i da hrvatski hotelijeri i turistički radnici spremni dočekuju otvaranje sezone.

Plan otvaranja turističkih objekta predviđa da će se do kraja maja otvoriti kampovi u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, kao i neki hoteli, a tokom juna se očekuje potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga.

Hrvatske granice otvorene su za dolazak turista. Prilikom ulaska, turisti moraju imati potvrdu rezervacije smeštaja, a na granici dobijaju uputstva za siguran boravak u zemlji.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara