Huawei prodaje brend Honor

Foto: Pixabay

Huavej (Huawei) je potvrdio sporazum o prodaji svoje potrošačke marke pametnih telefona "Honor" i srodnih poslova konzorcijumu koji predvode grad Šenžen i lokalni prodavci Honor proizvoda, javlja Telecompaper

Huavej je rekao da je njegovo potrošačko poslovanje bilo pod "strašnim pritiskom u poslednje vreme" zbog poteškoća u nabavci potrebnih komponenata nakon američkih sankcija protiv te kompanije.

Očekuje se da će prodaja Honor-a pomoći lokalnim dilerima i prodavcima u Kini, omogućavajući kompaniji da razvije sopstveni lanac snabdevanja odvojeno od Huaveja.

Započet 2013. godine, brend Honor je razvijen da pomogne Huaveju da cilja srednji i donji kraj tržišta pametnih telefona i dosegne više mladih ljudi. 

Kompanija je rekla da Honor godišnje isporučuje preko 70 miliona jedinica, u poređenju sa ukupnom isporukom od 240 miliona u Huavej grupi prošle godine.

Huavej će prodati sve svoje akcije i neće imati nikakav upravljački odnos sa novom kompanijom Honor. 

Novi vlasnik biće Shenzhen Zhixin New Information Technology Co, kompanija koju kontroliše Shenzhen Smart City Development Group, prenose kineski mediji. 

Preko 30 agenata i dilera brenda Honor učestvuje i prvi su predložili ovu akviziciju, rekao je Huavej.

Rojters je ranije izvestio da bi preuzimanje moglo vredeti preko 100 milijardi juana, odnosno oko 15,2 milijardi dolara. 

Prema izvorima, distributer Digital China je sagledao posao, ali nije bio deo konačnog konzorcijuma koji je kupio Honor.

Nijedan finansijski detalj posla nije objavljen.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara