Majkrosoft uvodi "dark mode" u svoj najpopularniji program?

Foto: Pixabay

Korisnici Windows Insider programa već sada mogu da isporobaju tamnu radnu pozadinu ("Dark Mode") u programu za obradu teksta Microsoft Word, prenosi SEEbiz. Dark mode, odnosno tamni način rada, poslednjih nekoliko godina postao je jako popularan način za dizajniranje programa, servisa i internet pretraživača, zbog očuvanja vida korisnika i baterije na uređajima.

I pored činjenice da su računarski programi za obradu teksta jedini kojima tamni način rada možda nije potreban, jer svima izgleda prirodno da pišu na belom papiru, Majkrosoft veruje da je došlo vreme da "full dark mode" ponudi i korisnicima Worda, programa za obradu teksta.

Čak šta više, ekipa iz grada Redmonda je već omogućila njegovo korišćenje putem Windows Insider programa, što znači da može da ga isproba svako ko trenutno koristi taj operativni sistem.

Microsoft tvrdi da dark mode u Wordu pomaže korisnicima u smanjenju naprezanja očiju.

Čak i oni koji su osetljivi na svetlo takođe mogu "da odahnu", pa je tema programskog paketa Blek ofisa (Black Office) proširena i na pozadine jer su to mnogi korisnici već dugo tražili.

Još nije poznato kada će ova izmena biti dostušna svim korisnicima Word-a, izuzev onih koji već koriste Windows Insider i koji u tom programu mogu da koriste tamne radne pozadine.

MICROSOFT OBEZBEĐUJE BESPLATNU OBUKU NASTAVNICIMA ZA KORIŠĆENJE OFFOCE 365 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Samo kazem

    Dark mod je nesto sto bi trebalo da bude opcija na svim programima i portalima. Belina mi prosto ubija oci.

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.