Foto: Pixabay

Masterkard predstavio pripejd karticu za kompletno zimovanje

Foto: Pixabay
Kompanija Masterkard je uvela prvu hibridnu karticu Ski2Pay koja na jednoj beskontaktnoj kartici kombinuje mogućnost plaćanja ski-karte, pristup hotelu i javnom prevozu, a koja će moći da se koristi u preko 100 skijališta i hotela širom sveta.

"Nova pripejd kartica omogućava besprekorno iskustvo na planini - potrošači sada mogu da plaćaju, voze se žičarom i uđu u svoje hotelske sobe", navodi se u saopštenju.

Masterkard je tradicionalni partner Hanenkam ski trke, koja je postala događaj koji "rado prihvata inovativne načine plaćanja", a u saopštenju se dodaje i da će do 2025. godine većina skijališta slediti ovaj primer i uvesti bezgotovinska plaćanja koja pružaju sigurnost, praktičnost i pristupačnost turistima i stanovnicima zimskih destinacija.

"Povezane aplikacije i jednostavne beskontaktne transakcije koje se koriste za iznajmljivanje ski opreme, rezervaciju hotela i vožnju žičarom, stavke su oko kojih se stručnjaci slažu da će unaprediti iskustvo skijanja i uvesti brojne druge mogućnosti za ovaj zimski sport", dodaje se u saopštenju.

Uporedo sa tehnologijom, rodna ravnopravnost je takođe od važnosti za budućnost skijaške industrije, a eksperti su usredsređeni na takmičarske trke za sportistkinje, kao i na jednakost u odborima. Međutim, stručnjaci veruju da postoji samo 50%  šansi da rodna jednakost postane realnost u roku od pet godina.

"Hanenkam trke nalaze se na čelu tehnološkog razvoja od njihovog samog početka. Otkad je počelo naše partnerstvo ulagali smo u ovaj događaj i transformisali ga u  događaj na kome je moguća primena inovativnih rešenja bezgotovinskog plaćanja. Međutim, iako su tehnologija i održivost na vrhu prioriteta, napredak  u pogledu jednakosti polova unutar sporta i dalje je ključni prioritet za Mastercard i zato želimo da ljubiteljima iz svih slojeva društva i bez obzira na pol, omogućimo da se povežu sa svojom strašću i gledaju svoje heroje", kazala je Dženet Liendo starija potpredsednica odeljenja za poslovanje i komunikacije u Evropi u kompaniji Masterkard.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.