Svet

04.10.2013. 09:16

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

MMF: SAD ponovo pretnja svetskoj ekonomiji

Svet

04.10.2013. 09:16

Direktorka MMF Kristin Lagard izjavila je da eventualni neuspeh SAD da podignu granicu zaduživanja predstavlja mnogo ozbiljniju pretnju globalnoj ekonomiji.
Američko Ministarstvo finansija je takođe upozorilo da bi eventualni bankrot SAD, do kog bi moglo doći ako granica dozvoljenog duga ne bude podignuta, mogao izazvati finansijsku krizu kao što je bila ona iz 2008, a možda i goru, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.
Lagardova je navela da američka vlada treba da dovede svoje dugoročne finansije u red, navodeći da je ključno da se dogovori novi limit zaduživanja. 
Američki predsednik Barak Obama i lideri Kongresa već danima ne mogu da se dogovore oko budžeta, što je dovelo do delimičnog prekida rada vlade, pa je više oLd 700.000 zaposlenih poslato na neplaćeno odsustvo, a brojni nacionalni parkovi, internet stranice i državne ustanove su zatvoreni.
Međutim, dok jedna budžetska kriza „besni“ u Vašingtonu, druga, potencijalno još opasnija, „vreba“, budući da će američka vlada 17. oktobra ostati bez novca za plaćanje računa, ukoliko ne bude podignut limit državnog zaduživanja. 
Direktorka MMF-a je, i pored krize u SAD, navela da je prognoza rasta svetske ekonomije relativno pozitivna i da, uprkos slabom privrednom rastu, postoje znaci koji ukazuju na vraćanje finansijske stabilnosti na globalom nivou.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

 1. Dobar dan

  Ja sam Rev. Brian Washington, privatni lihvar. Ja davati kredite uz kamatnu stopu od 40% godišnje, a unutar iznosu od 1.000,00 EUR do 90,000,000.00 eura kao ponudu kredita. 100% Financiranje projekta s osiguran i unsecured kredita na raspolaganju. Mi smo zajamčena davanja iz financijske usluge našim brojnim klijentima širom svijeta. S našim fleksibilnim kreditnim paketima, krediti mogu se obrađivati i sredstva prenose na zajmoprimca u najkraćem mogućem roku. Mi djelujemo pod jasnim i razumljivim izrazima i nudimo kredite svih vrsta zainteresiranim klijentima, tvrtkama, poduzećima, te sve vrste poslovnih organizacija, pojedinaca i nekretnina investitorima.

  * Osobni zajam
  * Student zajam
  * Poslovni zajam
  * Konsolidacija Zajam
  * Kombinacija Zajam
  * Početna pojašnjenje
  * Auto Zajam
  * Mnogo više.

  E-mail: washingtonprivateloanfirm@yahoo.com

  Rev. Brian Washington
  generalni direktor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.