Foto: Pixabay

Najavljena obnova hotelskog kompleksa Kupari

Foto: Pixabay
Hotelski kompleks Kupari koji se nalazi na jugu Dalmacije, razrušen i napušten još tokom rata u Hrvatskoj, mogao bi da počne sa obnovom već tokom 2021. godine.

Hrvatska radio-televizija prenosi da investitori u nekada eksluzivno odmaralište već četiri godine čekaju donošenje urbanističkog plana koji je neophodan za početak radova na obnovi kompleksa.

Nadležna lokalna samouprava, opština Župa dubrovačka, prethodno je odložila donošenje urbanističkog plana zbog proceduralne greške.

Nakon stupanja novih propisa na snagu, kompanija Avenue ulaganja će imati obvezu da u roku od 30 dana hrvatskom Ministarstvu državne imovine dostavi ugovor sa lancem Four Seasons, koji će u budućnosti upravljati rizortom.

Bude li sve išlo prema planu i bez administracijskih otezanja, u 2020. godini će investitori dobiti lokacijsku dozvolu, a najkasnije početkom 2021. godine i potrebne građevinske dozvole.

PROČITAJTE JOŠ:Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.