Od dva aviona crnogorske kompanije, jedan ostaje bez motora zbog duga

Foto: Pixabay

Od dva aviona koja su u vlasništvu ToMontenegra, rebrendirane nacionalne avio-kompanije Crne Gore, drugi će ostati bez motora zbog duga prethodno ugašene kompanije Montenegro Erlajnsa (MA), prenosi 021.rs

Kompanija Gecas, koja ga je iznajmljivala, već je pokrenula postupak njegovog skidanja, rekli su za "Vijesti" predstavnici nove crnogorske avio-kompanije.

Oni su naveli su i da oni neće platiti dug bivšeg državnog avio-prevoznika, jer nemaju pravni osnov da to učine.

Montenegro Erajns je, navodi list, još pre tri godine sklopio ugovor u unajmljivanju ovog motora za oko 2.300 dolara dnevno, a zakup je prestao da plaća početkom decembra prošle godine, odnosno mesec pre nego što su obustavili rad.

Kompanija Gecas, koja je iznajmljivala jedan od motora Montenegro Erlajnsu je najavila i pokrenula postupak skidanja motora iz aviona zbog neizmirenog duga od oko 290.000 evra.

Motor je u vlasništvu pomenute kompanije, tako da izvršitelji nisu bili angažovani, dodali su iz službe za odnose sa javnošću ToMontenegra.

Objasnili su da je sporni motor još u avionu, ali da se on ne koristi jer je u postupku vraćanja u saobraćaj i uskoro će biti skinut radi zamene drugim motorom, piše podgorički dnevni list.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.