Vesti iz sveta

17.05.2024. 12:06

ClickOut Media

Autor: Nova ekonomija

Pet koina koji će biti popularni ovog maja

Vizual: ClickOut Media

U kripto svetu, veliki igrači često oblikuju tržište velikim investicijama i aktivnostima u dnevnom trgovanja. Njihov veliki ulazak na tržište može izazvati značajne promene u cenama kriptovaluta, često privlačeći pažnju medija i investitora širom sveta.

U tom duhu, ovaj članak će analizirati pet koina koji su već privukli pažnju velikih igrača u maju. Navešćemo njihove karakteristike, pozadinu i moguće implikacije njihovih ulaganja na tržište i šire. Navešćemo i koji koini su trenutno u fokusu vodećih investitora, odnosno da li i on može uticati na kretanje cena i raspoloženje unutar kripto zajednice.

Najzanimljiviji koini u maju 2024

U nastavku vam predstavljamo kriptovalute koje su ovog meseca privukle značajnu pažnju velikih investitora:

  1. Dogeverse – kombinuje šest različitih blokčejn mreža, obećavajući visok prinos i veliku podršku zajednice
  2. Ethereum – decentralizovana blockchain platforma koja omogućava izgradnju pametnih ugovora i decentralizovanih aplikacija
  3. Solana koin – visoko skalabilna kriptovaluta koja nudi brze transakcije i niske troškove
  4. Render – decentralizovana kompjuterska grafička platforma koja koristi blokčejn tehnologiju
  5. PEPE koin – meme kriptovaluta koja je privukla značajnu pažnju zbog nedavnog značajnog ulaganja anonimnog investitora
Dogeverse

Svet mem kriptovaluta i dalje je u centru pažnje, a nedavno je primećeno veliko interesovanje kitova za novi projekat pod nazivom Dogeverse (DOGEVERSE).

Ovaj kros-čejn koin izazvao je hajp jer je bio prvi koji je istovremeno lansiran na šest različitih blokčejn mreža: Ethereum, Base, Solana, Polygon, BNB Chain i Avalanche. Takav ambiciozan pristup privlači pažnju i podršku kitova.

Blokčejn podaci otkrivaju da je 7. maja veliki investitor kupio DOGEVERSE tokene u vrednosti od 62 ETH u jednoj transakciji. Ta kupovina je u to vreme vredela 183.000 dolara u DOGEVERSE koinima.

Ovako velika investicija jednog investitora pokazuje poverenje u višelančanu strukturu Dogeverse projekta. Pretprodaja projekta je takođe prikupila 15 miliona dolara, a programeri sada pripremaju prvu DEX listu za DOGEVERSE.

Sa karakteristikama kao što su 70 odsto APY investicionih nagrada i velika sredstva za marketing i razvoj projekata, Dogeverse je možda na ivici da postigne nešto zaista posebno.

Posetite Dogeverse

Ethereum

Poslednjih dana svedoci smo velikog porasta kupovine Ethereum (ETH) kitova, što je izazvalo razne spekulacije o njihovim motivima za gomilanje.

Na Twitteru, Whale Alert je objavio nekoliko ogromnih transfera ETH u desetinama miliona dolara, koji potiču sa vrhunskih berzi kao što su Deribito i Binance. Jedna od transakcija prenela je 11.999 ETH u vrednosti od preko 36 miliona dolara sa Binance-a u nepoznati novčanik. U drugoj transakciji, 9642 ETH u vrednosti od skoro 30 miliona dolara prebačeno je sa Binance-a na sličan način.

Ovi značajni potezi sugerišu da mega-kitovi povlače svoje vlasništvo sa centralizovanih berzi, možda zbog uverenja da će vrednost ETH nastaviti da raste u srednjoročnom i dugoročnom periodu.

Solana

Kitovi su zaista aktivni kada je Solana u pitanju (SOL). Prema Whale Alert-u, zabeležen je nedavni transfer 11 miliona SOL tokena u vrednosti od preko 1,5 milijardi dolara. Ova izuzetno velika transakcija izazvala je mnogo diskusija u kripto zajednici.

S obzirom na to da su transakciju izvršila dva nepoznata novčanika, neki analitičari smatraju da bi iza toga mogao stajati dugoročni investitor koji prebacuje sredstva u sigurne, hladne novčanike. Ako je to tačno, moglo bi se zaključiti da kitovi imaju poverenja u dugoročnu stabilnost SOL cene.

Drugi pak spekulišu da se kitovi možda samo prilagođavaju likvidnosti ili da su uključeni u neku drugu složeniju finansijsku strategiju.

Važno je napomenuti da ovo nije izolovan slučaj masovne transakcije SOL-a u poslednjih nekoliko nedelja, što ukazuje na rastuće interesovanje za ovu kriptovalutu.

Iako su namere kitova i dalje tajne, njihove velike transakcije jasno pokazuju rastuće interesovanje za Solanu.

Render

Primećujemo da su veliki igrači u kripto svetu sada više zainteresovani za Render (RNDR) nakon nedavnog porasta njegove vrednosti. Na primer, jedan od njih je nedavno preneo RNDR u vrednosti od 5,3 miliona dolara sa Binance platforme, što je primetio Lookonchain Tvitter nalog.

Drugi investitor je zaradio impresivnih 480.000 dolara od svojih RNDR trgovina. Za samo pet dana mogao je da kupi RNDR u vrednosti od 3,6 miliona dolara po prosečnoj ceni od 9,19 dolara.

Pored toga, dva druga investitora su takođe izvršila značajne kupovine RNDR-a poslednjih dana. Ova aktivnost sugeriše da je RNDR, token koji pokreće Render mrežu, privukao pažnju velikih igrača u kripto svetu.

Pepe coin

Još jedan značajan koin je Pepe (PEPE). Ovaj koin je jedan od onih sa memetičkim poreklom koji privlači pažnju kripto zajednice. Prema podacima sa platforme Lookonchain, novi Ethereum novčanik je danas uložio 2,9 miliona dolara u PEPE.

Anonimni investitor je povukao svih 357,34 milijarde tokena sa Binance platforme u jednom potezu. Ovako velika kupovina predstavlja značajnu ulogu u potencijalu cene PEPE-a.

Iako je PEPE možda bio pod pritiskom u proteklom periodu, podrška ovog bogatog investitora mogla bi da donese novi zamah tokenu. Možda čak i da mu pomogne da se vrati na rekordne visine koje je dostigao u mesecu Martu ove godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.