FOTO: Pixabay

Pravi se Matrix 4, Aleksandar Hemon pisao scenario

FOTO: Pixabay

Četvrti nastavak filmskog serijala Matrix trebalo bi da uđe u produkciju sledeće godine, a jedan od autora scenarija je bosansko-američki pisac Aleksandar Hemon, javlja Variety.

Kako navodi ovaj portal, zvezde originalne trilogije Kijanu Rivs i Keri-En Mos će reprizirati uloge Nea i Triniti, a film će režirati Lana Vakovski, koja je stvorila serijal Matrix sa svojom sestrom Lili.

Lana Vakovski je scenario napisala u saradnji sa Aleksandrom Hemonom i Dejvidom Mičelom, navodi Variety.

Prvi film u izvornom serijalu Matrix izašao je 1999, a poslednji, treći nastavak 2003. godine. Radnja je smeštena u budućnost u kojoj su mašine zarobile čovečanstvo u veštačkoj stvarnosti (matrici) koja je po svemu nalik na stvaran svet.

Još uvek se ne zna kada bi četvrti film mogao da izađe, ali izvori na koje se poziva Variety navode da je plan da produkcija počne 2020. godine.

Aleksandar Hemon je pisac i kolumnista koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama, gde ga je zatekao početak rata u rodnoj Bosni i Hercegovini 1992. godine.

Neki od njegovih poznatijih romana su „Projekat Lazarus" i „Nowhere Man", a ove godine objavio je novu knjigu pod nazivom „Moji roditelji: uvod".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara