Folksvagen je poslednjih godina prodao više VW kari kobasica nego automobila. Godišnje ih se proda oko sedam miliona, ali i tome uskoro dolazi kraj jer će nakon letnjih odmora, meso biti zabranjeno u menzi fabrike, piše Revija HAK.
VW currywurst (kari kobasica), kobasica koju proizvodi ova kompanija, svakodnevna je grickalica tokom pauze za mnoge zaposlene u njihovim fabrikama.
Prema internoj najavi, poslovni restoran u kompaniji u Volfsburgu nakon odmora mora biti bezmesni. To znači da će oko 150 recepata, koliko je trenutno u ponudi u menzama, morati biti vegetarijansko. Samo će se, i to povremeno, radnicima nuditi i riba.
Prema informativnom pismu, mnogi zaposleni želeli su vegetarijanske i veganske alternative.
Promena će takođe imati uticaja na životnu sredinu, jer manja potrošnja mesa takođe pomaže okolini.
Kobasica je već zabranjena na lokaciji fabrike Folksvagen u Hanoveru.