Vlasnik restorana brze hrane u Ostinu u Teksasu zatvorio je vrata radnje na pet meseci kako bi rekonstruisao restoran, ali nije ostavio radnike na cedilu.
Meštani Ostina mogu posle pet meseci opet da dobiju čuveni pileći file, nakon što je njihov popularni restoran ponovo otvoren. Ali to nije jedini razlog zbog kog su svi meštani i radnici srećni.
Nakon pet meseci preuređenja, u cilju da se proširi lokal jer stanovništvo u Ostinu raste, vlasnik restorana Džef Glover nastavio je da plaća 50 radnika čak i tokom rekonstrukcije.
„Pomislio sam, ne želim da moj tim ne prima svoje plate“, rekao je on i kao dodatni podsticaj Glover im je dao i povišicu od jednog dolara na sat.
Norma Bajners, menadžerka restorana, kaže da se ovaj vid velikodušnosti ne događa tako često u ovom poslovnom svetu.
„Ja sam u ovom poslu skoro deceniju i ne mogu rečima da objasnim koliko mi ovo znači“, rekla je ona.
Radnici su bili u obavezi da odrade neka testiranja dok je radnja bila zatvorena, a Glover očekuje da će zaposliti još ljudi.
Ja sam išao da se javim da bi mi overili karton Nacionalne Službe za zapošljavanje 31.03.2020 jel mi je isticao tad. Al na vratima je pisalo ne radimo zbog epidemije . Kako ja da se prijavim ,dali ću moći da ga produzim. bez ikaki sankcija ???