Ilustracija, Foto: Nova ekonomija

Rumunija spremna da uveze pola miliona Pakistanaca

Ilustracija, Foto: Nova ekonomija
Pakistan je spreman da do 2020. godine izveze više od 500.000 radnika u Rumuniju, sledi iz podataka Pakistanstanskog ministarstva za prekomorske Pakistance i razvoj ljudskih reusursa na koje se pozvao Associated Press iz Pakistana, a prenosi rumunski Business Review.

Ova priča načeta je povodom izjave rumunskog ambasadora u Pakistanu Niculaie Goia, koji je prilikom razgovora sa zvaničnicima ovog ministarstva rekao da se Rumunija suočava sa ozbiljnom krizom radne snage, te da joj je potrebno oko milion novih, stranih radnika.

PROČITAJTE JOŠ:

On je dodao da je Rumunija spremna da primi Pakistance i to u različite poslovne sektore od građevine i zdravstva, pa sve do IT-ja. Ovoj članici EU trenutno nedostaje 40.000 vozača, te da je spremna da ih uveze upravo iz Pakistana.

Osim sa Pakistanom, Rumunija krizu u pogledu manjka radne snage pokušava da prevaziđe i uvozom Vijetnamaca, sa kojima je nedavno potpisala i memorandum kojim se reguliše priliv radnika iz ove azijske zemlje.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Slobodan

    Neće više biti Rumunija nego Pakistanija. Nije dobro ni za njih a ni za nas. Ne postoje države zbog interesa šake tajkuna ( što jeftiniji radnici) nego zbog naroda. Ovo je nasilje manjine nad većinom

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.