Ryanair ima velike planove u Zagrebu

Foto: Pixabay

Avio-prevoznik Rajaner (Ryanair), planira da otvori svoju bazu u Zagrebu i uvede 12 novih letova iz glavnog grada Hrvatske, prenosi portal Exyuaviation.com Irska niskotarifna avio-kompanija na taj način bi znatno proširila broj linija sa zagrebačkog aerodroma

Putnici iz Zagreba moći će da lete Ryanair-om do Brisela, Dortmunda, Frankfurta, Milana, Rima, Podgorice, Osla, Pariza, London i drugih gradova, a letovi ka Briselu i Milanu biće uspostavljeni već od jula.

Komerijalni direkotr Rajanera, Džejson Mekginis rekao je da kompanija planira da ponudi do 40 novih linija i tako postane najveći avioprevoznik u Zagrebu, ali i Hrvatskoj.

"Cilj nam je da prevozimo dva do tri miliona putnika", naveo je Mekginis.

Generalni direktor Zagrebačkog aerodroma, Husein Bahadir Bedir rekao je da je privlačenje Rajanera da otvori bazu u Zagrebu strateška odluka.

"Cilj je da zagrebački aerodrom postane regionalno čvorište i da se ubrza oporavak od pandemije koronavirusa", rekao je Bedir.

Novu liniju Rajaner je najavio i na Banjalučkom aerodromu, takođe od jula i ona bi trebalo da povezuje taj grad sa Milanom u Italiji.

RYANAIR OBUSTAVLJA SVE LETOVE U ZEMLJE BIVŠE JUGOSLAVIJE

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.