Salesforce preuzima Slack Technologies?

Foto: Wikimedia

Očekuje se da će softverska kompanija Salesforce.com za nekoliko dana najaviti kupovinu kompanije Slack Technologies, kreatora rešenja za poslovnu komunikaciju, objavio je Vol strit žurnal a prenosi Telecompaper.

Kompanije vode finalne pregovore, a iako nema garancija, izvori veruju da bi dogovor mogao da bude ozvaničen nakon što Salesforce izvesti o svojim poslovnim rezultatima u trećem kvartalu, odnosno 1. decembra. 

Slack je imao tržišnu vrednost od preko 17 milijardi dolara 25. novembra.

Salesforce sa sedištem u San Francisku u SAD-u pokrenut je pre 21 godinu, a još uvek ga vodi suosnivač Mark Beniof.

Pruža softver putem "klaud" tehnologije po sistemu pretplate, a i ima tržišnu vrednost od oko 230 milijardi dolara.

Beniof je postepeno širio spektar usluga koje kompanija nudi, pružajući sve od analize podataka pomoću veštačke inteligencije do upravljanja osobljem. To je Salesforce stavilo u direktniju konkurenciju sa ostalim dobavljačima poslovnog softvera, kao što je Microsoft, između ostalih.

Slack, osnovan 2009. godine, takođe ima sedište u San Francisku, na čelu sa suosnivačem i izvršnim direktorom Stjuartom Baterfildom

Slack razvija softver za razmenu poruka kao alternativu kancelarijskoj e-pošti.

Usred pandemije koronavirusa i posledičnog zaključavanja, nove instalacije Slack-a dostigle su 1,8 miliona u martu, što je mesečni rekord.

Prema podacima Sensor Tower-a, koji prati preuzimanja aplikacija, Slack je ove godine porastao za 50 odsto više nego prethodne godine.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara