Sjaomi ponovo otvorio 1.800 prodajnih mesta u Kini

Foto: Pixabay

Kineski proizvođač smartfonova Sjaomi (Xiaomi) ponovo je otvorio više od 1 800 prodajnih objekata u Kini, a više od 80 odsto njegovih dobavljača nastavilo je sa radom, piše Saut čajna morning post (South China Morning Post).

Sjaomi je doneo odluku pošto za sada u Kini nije zabeležen novi domaći slučaj zaraze koronavirusom.

Sjaomijev brend niske cene Redmi planira da ubrzo plasira novi 5G model, K30 Pro, kao deo planova kompanije da tokom 2020. na tržište izvede najmanje 10 mobilnih telefona sa tehnologijom 5G, izjavio je viši potpredsednik Sjaomija Vang Sjiang.

On je rekao da će kompanija održati stabilni ritam izbacivanja novih proizvoda i da će raditi sa ostalim kompanijama u lancu snabdevanja kako bi se proizvodnja tokom pandemije stabilizovala.

Sjaomi i njegovi glavni rivali, uključujući i lidera na tržištu Huavei i proizvođače Oppo i Vivo, nadali su se da će povećati ovogodišnju prodaju izbacivanjem više 5G smartfonova, kompatibilnih sa mobilnom infrastrukturnom mrežom koju uvode tri kineska telekomunikaciona operatera.  

Epidemija koronavirusa u Kini izazvala je privremeno zatvaranje fabrika smartfonova širom Kine, jer su vlasti izolovale određen broj zajednica i uvele restrikcije na okupljanja većeg broja ljudi.

Zbog toga su kompanije koje se bave analizom tržišta globalnih tehnologija smanjile prognozu prodaje smartfonova u Kini za 2020. godinu. Kanalis (Canalys) i Stratedži analitiks (Strategy Analytics) očekuju da broj pošiljki padne za 50 odsto u prvom kvartalu u odnosu na prošlu godinu, dok IDC predviđa pad od 30 odsto.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.