Top 10 najskupljih kvartova i ulica na svetu

Osamnaest meseci nakon što je Billionaire.com objavio top listu najekskluzivnijih ulica na svetu, na tim se lokacijama još uvek nije prodala nijedna nekretnina.

"U najskupljim ulicama na svetu nekretnine se vrlo retko prodaju. Neke od tih nekretnina na tržište dođu jednom u generaciji i nikad više", rekla je za Business Insider Jolanda Barns, stručnjak za nekretnine, a ovo je deset najskupljih ulica na svetu, gde stan teško mogu kupiti čak i najbogatiji.

Ardmor Park, Singapur


Prosečna cena kvadratnog metra je 24.000 dolara 

Jedan od kupaca koji je ovde uspeo da kupiti penthaus je suvlasnik Alibaba grupe. Svoju novu rezidenciju platio je 51 milion dolara, čime je kvadrat platio 40.000 dolara.

Moločnij Pereulok, Moskva


Prosečna cena kvadratnog metra je 30.500 dolara 

Većina zgrada u ovoj četvrti sagrađene su posle 2000. godine. Nedavno je stan od 238 kvadratnih metara na ovoj lokaciji prodat za 9,5 miliona dolara.

Avenue des Palmires, Les Parcs de Sain-Tropez, Francuska


Prosečna cena kvadratnog metra je 39.000 dolara 

U ovoj ulici praktično je nemoguće doći do nekretnine. Poslednja je bila u ponudi pre šest meseci, a kad dospeju na tržište kuće s pogledom na more dosežu cenu i do 70.000 dolara po kvadratu. Pre šest meseci u ovoj ulici prodata je nekretnina od 800 kvadrata i velikim zemljištem za 42 miliona dolara.

Quai d’Orléans, Pariz, Francuska


Prosečna cena kvadratnog metra je 41.000 dolara 

Quai d’Orléans nekada je bio dom Brižit Bardo, a danas je jedna od najskupljih ulica u Parizu. Quai d’Orléans adresa je sa vrtoglavim cenama i jednim od najlepših pogleda na Pariz. Quai d’Orléans smešten je na južnoj strani ostrvčića Île Saint-Louis koji se nalazi u Seini, u središtu Pariza. Fasade zgrada u ovoj klasičnoj ulici su od istorijskog kamena, a pogled s njih puca direktno na katedralu Notr Dam. 

Tu je svega oko dvadeset zgrada koje potiču iz 17. do 19. veka. Ovoga marta trosobni apartman na petom spratu sa prekrasnim pogledom, prodat je za 36.000 dolara po kvadratu.

Wolseley Road, Point Piper, Australija


Prosečna cena kvadratnog metra je 44.000 dolara 

Nakon nekoliko mirnih godina što se tiče prodaje, poverenje u tržište se opet vratilo, pa tako i u najekskluzivniju australijsku ulicu. Na ovom sidnejskom poluostrvu kvadrati se prodaju po 44.000 dolara, a u poslednjih godinu dana stanovi u ovoj ulici su se prodavali po ceni između 33 i 40 miliona dolara.

Chemin du Sémaphore, Cap Ferrat, Francuska


Prosečna cena kvadratnog metra je 67.000 dolara 

Ekskluzivno poluostrvo Saint-Jean-Cap-Ferrat nekada je bilo omiljeno mesto belgijske kraljevske porodice. Ovo je područje sada poznato po velikim i prekrasnim vilama u vlasništvu milijardera i tajkuna uključujući i suosnivača Majkrosofta Pola Alena i pokojnog ruskog oligarha Borisa Berezovskog. 

Chemin du Sémaphore je ulica koja vodi u središte skupog poluostrva. Prošloga avgusta tamo je kuća od 650 kvadrata prodata za 37 miliona dolara.

Avenue Princesse Grace, Monako


Prosečna cena kvadratnog metra je 100.000 dolara.

Prošla je godina za tržište nekretnina u Monaku bila rekordna, a Avenija Princeze Grejs, prepoznatljiva po palmama koje okružuje luku ispred Monte Karla nije bila izuzetak. Tako je trosobni apartman od 200 kvadrata na broju pet u Aveniji princeze Grejs prodat prošle godine za 16 miliona evra, a parkng i terasa su bili uključeni u cenu. 

Prošle je godine preprodano ukupno 555 nekretnina u Monaku.

Knightsbridge, London, Velika Britanija


Prosečna cena kvadratnog metra je 103.000 dolara 

Knightsbridge je najelitnija londonska adresa. To je i ulica i kvart i podzemna železnica, ali kada govorimo o skupim nekretninama, onda mislimo samo na ulicu. Prošlog aprila ovde je penthaus od 1.500 kvadrata prodat za oko 200 miliona evra, što je najskuplja prodaja u poslednjih godinu i po dana.

Gornja Peta avenija, Njujork


rosečna cena kvadratnog metra je 108.000 dolara 

Krajem 19. veka Gornja Peta avenija je bila zaštitni znak njujorške aristokratije i društvene elite, a to se nije promenilo ni do danas. Imidž Pete avenije kao ulice njujorških milionera još uvek opstaje i ona je dom najluksuznijih zgrada Velike jabuke. Zapravo je teško naći skuplju ulicu od Pete avenije u kojoj gotovo nijedna nekretnina nema cenu nižu od 70 miliona dolara.

Ulica Peak, Hong Kong


Prosečna cena kvadratnog metra je 114.000 dolara 

Ulica Peak smeštena je na samom vrhu Victoria Peaka u Hong Kongu, najskupljoj ulici na svetu. Ovog februara je nekretnina na broju 75 prodata za 600 miliona evra što je najskuplje prodata nekretnina u istoriji Hong Konga. Bila je veličine 11.000 kvadrata.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara